Skillnaden mellan South Beach och AtkinsSouth Beach vs Atkins

Kost och viktminskning har blivit en modefluga till mer hälsomedvetna allmänheten idag. I detta avseende, människor prova alla nödvändiga medel för att komma ut med den ultimata figur. Diet är ofta det första steget för att uppnå ett sådant mål. Det finns massor av bantningskurer runt men två av dem har blivit alltmer populärt nuförtiden. Dessa är South Beach dieten och Atkins diet. De två har flera likheter och skillnader.

Båda dieter koncentrera sig på idén om låga kolhydrater. De är uppbyggda nästan på samma sätt. De båda har den första fasen andra fas och underhållsfasen. De båda börjar med en slags begränsning av vissa livsmedel för ungefär 14 dagar. Atkin 's Induktionsfas ses vara homolog med den för South Beach' s Fas I menyer, även om detta kan variera lite beroende på individuella matpreferens. Långsam tillsats av vissa kolhydrater rika livsmedel sker under den andra fasen att upptäcka kolhydratgräns för den enskilde. Efter den önskvärda vikten har uppnåtts, både dietregimer gå för en underhålls skede. De baserar sina livsmedelsval av vad som anses vara bra och vad är dåligt carb på vissa index som glykemiskt index för South Beach och carb stege för den andra. Dock är carb stege baseras också från glykemiskt index. Som väntat, både dieter står också fast mot konsumtion av livsmedel rika på transfetter.

Trots alla dessa likheter, de två dietregimer har fortfarande några slående skillnader. De har olika syn på fett råd. South Beach koncentrerar sig på att minska intag av mättat fett som smör eller mörkt kött. Det lutar mer på enkelomättade fetter som olivolja. Omega-3 fettsyror är också inte missas i råd. Tvärtom råder Atkins dieten dietentusiaster att ta in en mängd olika fetter som innehåller en balans av, inte bara omega-3 men också omega-6. För mycket intag av endera motverkas. Tillhandahållande av intag smör är mycket friare också.

Räkna kolhydrater är också något annorlunda mellan de två. South Beach föreslår carb del räknar i motsats till Atkin 's carb gram räkning. Det innebär att de sistnämnda räknas alla smältbara kolhydratrika livsmedel (icke-fiber). Du ombeds att räkna de dagliga kolhydrater äts av gram. Omvänt, söder Beach ses att involvera enklare carb räknar. Alla andra carb källor som ingår i räkningen på grund av antalet eller storleken på delar. Dessutom spelar denna diet 't begränsa icke-stärkelserika grönsaker i räkningen.1. Atkins använder carb stege medan South Beach använder glykemiskt index.

2. Atkins råder intag av en balans mellan olika fettkällor som innehåller Omega-6 och mättade fetter som smör till skillnad från South Beach diet som begränsar intaget smör och bara koncentrerar sig på tillhandahållandet av Omega-3.