Skillnaden mellan mjölk och yoghurtMjölk vs Yoghurt

Det finns många typer av yoghurt och mjölk som lättmjölk och låg fetthalt yoghurt men generellt sett mjölk är bara en av de många komponenter som finns i yoghurt. Det är faktiskt mycket lätt att se skillnad mellan mjölk och yoghurt. Även om båda betraktas som mejeriprodukter, kan ett omedelbart säga att yoghurt är inte mjölk och vice versa. Baserat på utseende och konsistens, är mjölk mer vattnig medan yoghurt är mycket tjockare.

Det finns massor av individer som utvecklat någon aversion mot mjölk på grund av att laktosintolerant. Med detta blir de slags 'allergisk' till mjölk när de dricker en. Således är dessa individer nöja nu för yoghurt. De behöver inte längre oroa för protein allergier eller för någon typ av intolerans om de valde yoghurt över mjölk.

När det gäller matsmältningen, är yoghurt verkligen friskare mejeriprodukten jämfört med mjölk, eftersom det bryts ned lättare och snabbare i kroppen. Detta uppnås med hjälp av yoghurt 'speciella odlingsprocessen. Kulturen mekanism skapar artificiellt enzymet laktas. Denna enzym sägs vara de som saknar bland laktosintoleranta personer. En annan inte så hörde enzym, beta-galaktosidas skapas också i odlingsprocessen. Detta underlättar bättre absorberande laktos, som är praktiskt användbar för dem som är laktosintoleranta.

Resten av bakteriella enzymer som härrör från odlingen kan bryta ned kasein, ett mjölkprotein, vilket gör den yoghurt mindre allergiframkallande. Laktobakterier är mer specifik grupp av kolonvänliga bakterier som vanligtvis berikade i yoghurtprodukter. Dessa goda bakterier minskar avsevärt risken för tjocktarmscancer och upprätthålla god integritet i tarmarna.

Tvärtom är laktos i allmänhet lägre i yoghurt än i ren mjölk. Även om detta inte kan vara sant i alla fall eftersom vissa yoghurt varumärken göra särskilda yoghurt formler med en förstärkt värde laktos, har de flesta yoghurt redan tömts mycket av sin laktos, eftersom detta socker har gick omvandling till galaktos och glukos. Detta är också en av anledningarna till yoghurt är en lättsmält mat. Detta innebär, det är mindre risk för magsår eller mage upprör även i laktosintoleranta personer.1. Yoghurt är tjockare medan mjölk är mer vattnig.

2. Yoghurt är en mer lättsmält mejeriprodukt jämfört med mjölk.

3. Yoghurt har i allmänhet mindre laktoshalt än ren mjölk.

4. Yoghurt har flera nyttiga enzymer och aktiva bakterier som hjälper kroppen att bli friskare.