Skillnaden mellan kalorier och fett KalorierKalorier vs fett kalorier

'Hälsa är rikedom'. Men med utbrott av snabbmat måltider för frukost, lunch, middag och i-mellanhänder, hälsa och välstånd kanske redan har hoppat utanför fönstret. Hälsa bar människor har verkligen gått från toppen till botten på grund av skräp som översvämmar marknaden mat och bekymmerslös livsstil som matchar med den. Kardiovaskulära sjukdomar pumpar diagrammet av POSTFÖRSKOTT människor på hälsa dödlighet; fler och fler människor (även barn så unga som fem åringar) blir feta; nya sjukdomar kopplade till kolesterol bygga ups erkänns; och en massa andra fruktansvärda nyheter fjädrar vardag om vad folk äter och resultaten av den.

På grund av dessa frågor har hälsomedvetna personer förvandlas till motion, specialdieter, och kosttillskott regim för att inte bli ett offer för den mat som de tar i. Det är mycket bra. Det 'sa pro hälsa och välstånd trend som lockar många människor över hela världen. Det har blivit en kampanj med deltagare från alla åldrar, manliga och kvinnliga, från alla samhällsskikt. Även kändisar alla har sina speciella dieter eller personliga tränare bara till komma i form och vara friska.

Men fortfarande ett stort antal av befolkningen kan inte eller vill inte gå med i denna ädla kampanj helt enkelt eftersom det 's ansträngande. Det tar en hel del tid att bränna fett som konsumeras. Stretching, löpning, titta på vad' är sätts i munnen är svårare än att bara arbeta med vad de vanligtvis ser i spegeln. Även om det 'är väldigt sårande i ögonen att se en kropp siffra orena genom alla att överskott av fett och celluliter, det' är faktiskt lättare att ta än att göra ansträngande aktiviteter. Ingen skulle verkligen vill sluta äta de smaskiga och fet hamburgare, pommes frites och burritos som säljs i alla snabbmats områden.

Ungdomar måste utbildas med dessa frågor. Få frisk och håller sig i form är ett tufft jobb, men säger 'hälsa är rikedom' är inte ett skämt heller. Din egen kropp är din enda vapen för att få igenom livet så att du har ett stort ansvar att ta hand om det. Du måste hålla i toppform och ett sätt och förmodligen det enklaste sättet att göra det är att kunna lära sig läsa näringsmässiga fakta och beräkna kalorier och fett kaloriinnehåll.

Kalori, till att börja med, är en energienhet. Dietister använder kalori för att mäta den mängd energi i livsmedel som du tar i. Kalorier är kategoriserade efter matkällan det kom från kolhydrater eller fett eller protein. När man tittar på Nutrition Fakta om varje livsmedelsmärkning av dina drycker och mat, kommer du att se den totala beräknade kalorier hela servering. Att veta hur man läser NF på din mat etiketter kommer att vara till stor hjälp för din hälsa medvetande kampanj. Kalorier per gram av protein och kolhydrater är jämlikar till 4. Medan kalorier per gram fett är lika med nio.Kalorier från fett är de viktigaste kalorier som du bör titta på. En genomsnittlig person behöver bara 20-30 fett kalorier varje dag som är lika med 50-80 gram fett. Så hur du beräknar kalori nivå får du från mjölk mäta den av fetthalten? Om mjölken har 8% gram fett, multiplicera det med 9 så får du 72% av den totala gram fett innehåll från mjölken dig 'är på väg att dricka. Det' är mycket fett, ja. De flesta av de fetter som du förbrukar varje dag kom från två kategorier: de monosaturated fetter från naturliga eller vegetabiliska oljor såsom olivolja och omättade fetter från animaliska källor, såsom ost och smör och kött.

SAMMANFATTNING:

Kalorier är en energienhet som används för att mäta den mängd värme som finns i livsmedlet, medan fett kalorier är summan av de gram fett som finns i maten.