Skillnaden mellan Amfetamin och metylfenidatAmfetamin vs Metylfenidat

Amfetamin är ett läkemedel som tillhör familjen av fenetylamin som kommer att inducera en känsla av vakenhet och vakenhet till den mänskliga kroppen. ? Metylfenidat, å andra sidan, hör till den klass av föreningar som är mer känd som piperidin. ? Båda läkemedlen fungera som en stimulerande till nervsystemet. ? Den amfetamin verkar genom att öka en viss mängd kemikalier i kroppen som ökar hjärtfrekvensen och blodtrycket att styra en 'agerande.? Den metylfenidat kommer att arbeta genom att öka nivåerna av dopamin i hjärnan hos barn, vilket kommer att skapa en känsla och känslor av Attention Deficit nöje.? hyper Disorder sägs ofta vara orsaken till varför dessa läkemedel tas.? Men om de tas i överskott som är mer än över det vanliga förskrivning av läkaren, kan det leda till vanliga intag eller kanske beroende.

När det gäller att som ordineras lagligt, är den typ av läkemedel som så småningom kommer att arbeta med att skapa dopamin i det mänskliga systemet metylfenidat. ? Denna effekt anses vara en av de viktigaste anledningarna till att läkare och läkare ordinerats dem mer till ADHD-patienter. ? Den amfetamin, å andra sidan, har detta effekten att öka hjärtminutvolymen och trycket blodet som kommer att göra det ett farligt läkemedel för att ta i de fall när patienten har fått diagnosen hypertoni. ? Det finns vissa studier som har genomförts, varvid amfetamin hjälper till i produktionen av dopamin i kroppen. ? Oberoende av detta, är metylfenidat fortfarande den mer populära av de två när det kommer till receptet.När det gäller marknadsföring och gatuförsäljning, är amfetamin droger bättre säljs som de är kända för att öka prestanda när underhållande. ? I själva verket, i vissa länder drogerna har förbjudet att säljas på marknaden utan recept eftersom de kan bli ganska beroendeframkallande som prestationshöjande medel. ? Metylfenidat är mer allmänt accepterat i den rättsliga läkemedelshandeln. ? ? När det gäller intag av läkemedel, är det viktigt att du inte har tagit någon MAO-hämmare innan du tar metylfenidat. Detta beror på att det kan leda till potentiella dödliga risker som kan äventyra ditt liv. ? Samma sak gäller för amfetamin. ? Men det är en skillnad att människor med medfödda hjärtsjukdomar bör vara extra försiktig när man tar metylfenidat eftersom det kan leda till plötslig död. ? Dessa läkemedel fungerar potentiellt bra vid behandling av psykiska sjukdomar. ? Men de bör vara ordentligt ordinerats av en legitimerad läkare.

Sammanfattning:
1. Amfetamin tillhör den phenythylamine grupp av föreningar medan metylfenidat tillhör den grupp av föreningar kända som piperidin.
2. metylfenidat är mer utsatt för att öka dopamin medan amfetamin är mindre föreskrivna eftersom det ökar hjärtfrekvensen och blodtrycket mer.