Skillnaden mellan mjölk och LactaidMjölk vs Lactaid

Mjölk och Lactaid mjölk är mejeriprodukter som skiljer sig i många avseenden. En av de viktigaste skillnaderna mellan mjölk och Lactaid mjölk är att den senare innehåller ingen laktos.

Lactaid mjölk föredras av människor som har problem med matsmältningen laktos. Till skillnad från mjölk, innehåller Lactaid mjölk endast laktas enzymer, som bryter ner laktos till enkla sockerarter galaktos och glukos. När sockret bryts ner, blir det lätt för personer som har problem med laktos.

Lactid mjölken kommer i låg fetthalt och berikade kalcium och det tjänar syftet med någon annan mejeriprodukt. En viktig faktor som bör noteras är att Lactaid mjölk innehåller mer av vitamin D3, som hjälper kalciumabsorptionen.

En åtta ounce glas mjölk innehåller åtta gram protein, medan en halv kopp Lactaid mjölk innehåller fyra gram protein. På liknande sätt, kolhydratnivån i ett glas mjölk är 11 g, det är 6. 5 gm i ett halvt glas Lactaid mjölk.Medan fetthalten i mjölk beror på vilken typ av mjölk, ett halvt glas Lactaid mjölk innehåller 2. 5 g fett. I kalciumhalt, både mjölk och Lactaid mjölk komma med samma procentsats.

När man talar om andra näringsämnen i mjölk, åtta ounce glas mjölk innehåller 30 procent (Rekommenderat dagligt intag) av vitamin B-12, 10 procent (Rekommenderat dagligt intag) av zink, 25 procent av D-vitamin och tio procent av vitamin A.

Å andra sidan, en halv glas Lactaid mjölk innehåller 10 mg kolesterol, fem procent av vitamin A, 25 procent av kalcium och 12. 5 procent av vitamin D. Denna mjölk inte innehåller någon vitamin C.

Sammanfattning
1. Lactaid mjölk innehåller ingen laktos. Till skillnad från mjölk, innehåller Lactaid mjölk endast laktas enzymer, som bryter ner laktos till enkla sockerarter galaktos och glukos.
2. Lactaid mjölk innehåller mer av vitamin D3, som hjälper kalciumabsorptionen.
3. Medan fetthalten i mjölk beror på vilken typ av mjölk, ett halvt glas Lactaid mjölk innehåller 2. 5 g fett.
4. Kolhydratnivån i ett glas mjölk är 11 gm medan det är 6. 5 g i ett halvt glas Lactaid mjölk.