Skillnaden mellan muskelkraft och muskeluthållighetMuskelstyrka vs muskeluthållighet

Bygga muskler är lättare sagt än gjort. Du måste utöva den extra ansträngning om du vill se fastare, få mer muskelstyrka, och utveckla muskel uthållighet. En väl utförd träning plan är nödvändigt om du vill uppnå dina fitness mål.

Muskelstyrka är förmågan hos dina muskler att utöva kraft i opposition till motstånd. Det är därför, uttryckt i termer av hur mycket vikt du kan bära. Till exempel, en kroppsbyggare som bänkpress använder en skivstång väger 250 pund. är som visar exemplifierande muskelkraft. Tvärtom är muskulär uthållighet dina muskler 'förmåga att utföra muskel uppgifter under en längre tid. Så frågan muskel uthållighet är' Hur länge kan du göra det eller göra det? '

Tillämpningen av antingen muskelstyrka eller uthållighet är baserat på dina individuella mål. Muskelstyrka bör vara i fokus för bodybuilders som vill bygga större och starkare muskler. Detta gäller såväl för powerlifters, rugbyspelare och fotbollsspelare för bättre prestanda i sina respektive områden. Andra områden som basket, tennis, och även kampsporter behöver både styrka och konditionsträning. Uthållighet är den högsta prioritet för triathleter, roddare och löpare i allmänhet. Att bygga muskelstyrka eller mer muskler för dessa typer av aktiviteter rekommenderas inte för det kan hindra utvecklingen av ett 's agility.

Med avseende på muskel sammansättning eller typ, finns det två typer av muskler. Den första typen kallas typ 1, som är den långsamma rycka muskel, och den andra kallas typ 2 eller snabb-ryckning. Muskelstyrka är relaterat till snabba muskelfibrerna, medan långsamma muskelfibrerna är associerade med muskel uthållighet. Den förra använder tyngre vikter på mindre upprepningar medan den senare använder lättare vikter fler repetitioner.Så en 'förmåga att köra för långa perioder på löpbandet i huvudsak med hjälp av sina långsamma rycka muskler. En annan person' förmåga att engagera sig i korta, anaerob, och högintensiva aktiviteter som tung tyngdlyftning är främst med snabba muskelfibrer . För båda fallen vikter idealiskt används.

Sammanfattning:

1. Muskelstyrka är en 'förmåga att bära tunga vikter eller utöva kraft i motsats till motstånd.
2. Muskulös uthållighet är en 'förmåga att utföra muskel uppgifter under längre tidsperioder.
3. Muskelstyrkan är kopplat till snabba muskelfibrer medan uthållighet är kopplad till långsam-muskelfibrer.