Skillnaden mellan mjölk och sojamjölkMjölk vs. sojamjölk

Även om de olika fördelarna med både mjölk och sojamjölk kan allmänt känd för allmänheten, finns det inte alltför många människor som tydligt kan förklara vad skillnaden är mellan mjölk och sojamjölk. För det första är sojamjölk faktiskt inte härrör från mjölk, snarare sojabönor används för att göra mjölken substitut för de som är laktosintoleranta eller har någon form av allergi mot ko 's mjölk. Vanlig mjölk är härledd från korna och rengörs och pastöriseras för säker konsumtion. Eftersom mjölken kommer från kor, är populärt med ivrig djuraktivister som anser att processen ko mjölkning vara skadligt eller en form av djurplågeri sojamjölk. Samtidigt finns det de som anser att sojamjölk är en otillräcklig ersättning för mycket näringsrika ko 's mjölk.

Sojamjölk innehåller inga kolhydrater, som kolhydrater från mjölk är oftast vad människor är allergiska mot i typisk mjölk. Soja är fördelaktigt eftersom det bidrar till att minska risken för hjärtsjukdomar som sojabönväxter är kända för att sänka det dåliga kolesterolet av de som äter sina produkter regelbundet. Det finns ner sidor att dricka sojamjölk över ko 's mjölk också, inklusive minskade mängder av kalcium från varje portion. Det finns vissa former av sojamjölk som vitamin förbättrade vara mer näringsmässigt ekvivalent med ko' s mjölk, men de fortfarande är inte så näringsrik som ko 's mjölk kalcium och vitaminer.

Ko 's mjölk rekommenderas för att hjälpa till att nå det dagliga näringsvärdet av kalcium för vuxna och barn. Dessutom finns det vitamin A och vitamin D, B12, och protein i varje åtta ounce glas ko' s mjölk. Men med näring också kommer ökade fett belopp och tredubbla kolhydrater som sojamjölk har. För att hjälpa dem som gillar mjölk men kan reglera sin diet det minskar fett och skumma versioner av ko 's mjölk.

För mödrar som inte kan amma, både ko 's mjölk och sojamjölk är alternativ att överväga. Barnläkare rekommenderar att om ditt barn är laktosintoleranta eller du ingjuta en vegankost tidigt, ko' s mjölk är den bästa källan till näring för växande barn. Ko 's mjölk är närmare kopplad till bröstmjölk en mor kan leverera över sojamjölkprodukter och formler.Det finns många skillnader mellan sojamjölk och kon 's mjölk, medan vissa inte kan smaka, de är närvarande. Inte bara är båda från olika källor, men varken innehåller samma förmåner som andra.
Sammanfattning

1. Sojamjölk härrör från sojabönor växter och ko 's producerar mjölk från gården kor.
2. Sojamjölk innehåller inga kolhydrater och är ett bra alternativ för dem som är allergiska mot mjölk. Ko 's mjölk är en bra källa till kalcium, dagliga vitamin och protein.
3. Sojamjölk har inte vitaminer och kalcium som naturliga ko 's mjölk har, och mjölk har vanligtvis mer fett och kolhydrater.