Skillnaden mellan Pull-Ups och Chin-UpsPull-Ups vs Chin-Ups

När man tillbringar en timme eller så arbetar i enlighet med din träningsrutin, brukar du emot din hållning, och se om du gör övningarna på rätt sätt eller inte? Om du arbetar med en personlig tränare, är det viktigt för dig att veta hur man gör en viss övning korrekt, så att du inte skadar dig under ansträngande fysisk träning. Här kommer vi att titta på de viktigaste skillnaderna och likheterna mellan en pull-up och en chin-up.

Den största skillnaden mellan de två, är att de är både styrketräningsövningar, där du stärka dina muskler genom att lyfta din egen kroppsvikt. Genom att lyfta din egen kroppsvikt, kommer du att njuta av fördelarna som att bygga överkroppen styrka och muskelmassa. Men pull-ups och chin-ups är ganska svårt att göra '' så du verkligen behöver tänka din hållning och bygga din styrka under övningarna.

I grund och botten, både pull-ups och chin-ups kräver en pull-up bar som du hänga på. Se till att det kan bära din vikt. Båda chin-ups och pull-ups kräver att du lyfta dig upp tills hakan passerar baren.

Dock är den största skillnaden mellan de två det sätt som du är gripande ribban. För pull-ups, är handflatorna vända bort från dig. Vid jämförelse med chin-ups, pull-ups är i allmänhet svårare. De tillåter dig också att specifikt rikta dina ryggmusklerna.

Chin-ups, å andra sidan, är klar med handflatorna vända i din riktning. De är lättare att göra än pull-ups, och målet muskler som du kommer att arbeta, är dina biceps.

För de allvarliga kroppsbyggare kan utföras en variation av pull-ups, inklusive standard dött hänga pull-up, den vägda pull-up, den bakom nacken pull-up, eller en arm pull-up. För chin-ups, de variationer som du kan göra inkludera sternala chin-ups, viktade chin-ups, med en hand, liggande, en arm eller bergsbestigare chin-ups.Oavsett vilken av dessa träningstyper du du väljer att göra, vad 's viktiga är att utföra dem på rätt sätt och regelbundet, för att maximera effekten för din kropp.

Sammanfattning:

1. Dra-ups görs med handflatorna vända bort från utövaren, medan chin-ups görs med handflatorna vända mot tränings.

2. Dra-ups är svårare att utföra än chin-ups.