Skillnaden mellan Lipids och KolhydraterLipider vs Kolhydrater

Det finns tre olika makronäringsämnen essentiella för kroppen. Dessa näringsämnen främja tillväxten, metabolism, utveckling, och andra funktioner i kroppen. Sådana är myntade som makronäringsämnen, eftersom de ger en stor mängd av kalorinivån till kroppen. Lipider är en bred grupp av molekyler som bildar av fetter, växer, steroler och fettlösliga vitaminer, nämligen vitamin A, D, E och K. De har även triglycerider, fosfolipider och andra saker också. Deras huvuduppgift är att lagra energi som en del av cellmembranen.

Carbohdydrates, å andra sidan, är organiska föreningar som innehåller kol, väte och syre, därav namnet. I en strukturell synpunkt, är det mer korrekt att betrakta dem som polyhydroxialdehyder och ketoner. De är uppdelade i fyra grupper, nämligen; monosackarider, disackarider, oligosackarider, och polysackarider. Kolhydrater har olika funktioner. De kan tjäna som lagring av energi, och fungera som en viktig del av RNA. De spelar en viktig roll i immunsystemet, gödsling, förebyggande av blodproppar, och patogenes.

De flesta större dietlipider hos människor och djur är djur- och växt triglycerider, membranfosfolipider, och steroler. Metabolismen av lipider kommer att ha att syntetisera och försämra de lipid butiker. Det kommer då att skapa de strukturella och funktionella lipider av varje vävnad i kroppen. Dessutom skulle det finnas lipogenes vilket är syntesen av fettsyror. Detta kommer att tillåta överföring av proteiner som kommer att utsöndras från levern. När det gäller kolhydratmetabolism, kommer den att genomgå katabolism. Katabolism är en process för att utvinna energi genom vilken metaboliska reaktionsceller genomgå. Det finns två viktiga vägar av metabolism som en monosackarid katabola går igenom. Den genomgår glykolys och citronsyracykeln. Processen för glykolys, kommer oligosackariderna klippas i mindre monosackarider från glykosid hydrolaser. Monosackaridenheterna måste då genomgå en monosackarid katabolism.

Lipider kan hittas i livsmedel i form av triacyglycerols, kolesterol och fosfolipider. Det finns en minimal mängd av fett i kosten som krävs i absorptionen av olika fettlösliga vitaminer och karotenoider. Dessutom finns det ett dietkrav för de essentiella fettsyrorna såsom linolsyra, alfa-linolensyra. Utan de essentiella fettsyrorna, de enkla prekursorer i kosten vann 't syntetiseras.Källor av linolsyra kan hittas i solros- och majsoljor. Alfa-linolensyra skulle finnas i gröna bladgrönsaker, nötter och baljväxter. Livsmedel med rika innehåll kolhydrater finns i bröd, pasta, läsk, godis, frukt, ris, spannmål, och rotfrukter. Livsmedel rika på kolhydrater troligen finns i varje måltid som vi har. Ta till exempel, frukost. En person kan få kolhydrater från pannkakor, bagels och våfflor. Vid lunch, där 's grönsakssallad som ett tar del av. Och för middag, kan en person njuta av en chokladkaka till efterrätt.

I vissa studier, skulle den totala dietfettintag leder till en risk i övervikt om intaget är alltför mycket. Det finns dock studier som gav positiva hälsoeffekter. Ett bra exempel skulle vara konsumtionen av omega-3 fettsyror. Ett sådant intag skulle minska risken för att få hjärt- och kärlsjukdomar, cancer och psykiska sjukdomar. Enligt dietister, de kom upp med en glykemiskt index och glykemisk belastning koncept. Detta är att hålla människor medvetna om riktlinjerna i intaget av komplexa kolhydrater. Det har varit ett bekymmer att högförädlade livsmedel rika på kolhydrater kan leda till ohälsosamma effekter. Den stora nackdelen av för mycket intag av kolhydrater skulle vara diabetes. Kroppen vann 't kunna utnyttja så mycket glukos i kroppen. Som ett resultat, skulle glukos överstiga lämpliga nivåer i blodet. Det skulle då orsaka många komplikationer för kroppen.

Sammanfattning:

1. Båda kolhydrater och lipider har samma funktion som är att lagra energi.
2. Lipider skulle behöva syntetisera sina källor medan kolhydrater genomgå katabolism.
3. Lipider kan hittas i olja medan kolhydrater kan hittas i stärkelserika livsmedel.