Skillnaden mellan Iams och EukanubaIams vs Eukanuba

Eukanuba och Iams är båda kända som superpremium matmärken bland några av de bästa sällskapsdjur varumärken. Båda varumärkena är tillverkade av samma företag, Procter och Gamble Pet Care. I allmänhet är Eukanuba bättre känd som ett varumärke, precis som Iams. Den levereras i en mängd olika formler, inklusive prestanda dieter för överarbetad hundar eller katter, speciella veterinär föreskrivna dieter, och allt som kan falla däremellan.

På Eukanuba webbplats, skryter de att medan Eukanuba 'representerar den ultimata Pet Nutrition', representerar varumärket Iams bästa premium mat kombination av 'näring, smak och pris'. De skryter också av livsmedel som innehåller de allra högsta kvalitet ingredienser, liksom de höga proteinkällor kyckling och lamm.

Näringsämnen och ingrediensnivåerna varierar kraftigt mellan de olika formler för både Eukanuba och Iams. För att få ditt husdjur den bästa formel för hans behov, måste du noggrant jämföra näringsinnehållet noterat på informationstavlan på påsen som innehåller maten. Du bör granska varje påse 's panel för att jämföra mängden av varje ingrediens som ingår, liksom färgämnen och konserveringsmedel, och de som inte har något näringsvärde, som djur smälta. Du bör notera att ju färre ingredienser listade desto bättre. Ofta den viktigaste ingrediensen listas först, och idealt bör det vara ett animaliskt protein snarare än en biprodukt.I enlighet med standarder bör livsmedelsprodukten uppfyller de minimikrav, och så etiketten bör tillhandahålla denna information för allmänheten garantier för att normerna har uppfyllts. Saker som mängden protein, fukt, fibrer, fett, aska, kalcium, och kolhydrater som finns i livsmedel bör anges tydligt i de procentsatser. Typiska Eukanuba formel ingrediens listor kommer att innehålla kyckling (listad som den viktigaste ingrediensen), kyckling biprodukt måltid, fiskmjöl, kycklingfett, bryggeri ris, jord fullkorn, torkad betmassa (med socker bort), sorghum, torkade äggprodukter och naturlig kyckling smak.

För Iams, kommer en typisk formel för katter också lista kyckling som antalet en ingrediens, sedan följt av kyckling biprodukt måltid, kyckling måltid och lax, och majsmjöl. Det kommer också lista mineraler, vitaminer, antioxidanter och aminosyror bland ingredienserna. Iams webbplats har också att ge 100 procent välbalanserad och komplett näring, genom att inkludera naturliga proteiner, spannmål, frukt och grönsaker.

Sammanfattning: