Skillnaden mellan Qigong och Tai ChiQigong vs Tai Chi

Qigong är en gammal praxis som bokstavligen betyder att odla din livsenergi, eller gi. Detta sker genom en kombination av övningar eller rörelser, självmassage och meditation och andningsövningar. Tai Chi är mycket välkänd och populär praxis Qigong, men det sker med rörelse. Alla metoder som yoga, tai chi och Qigong är en form av meditation som gör att systemet kan anpassa sig till sin energi och alla praktiseras med rörliga övningar. Skillnaden mellan Qigong och Tai Chi är hur dessa övningar praktiseras, och hur energin manipuleras i kroppen.

Traditionellt är Tai Chi utövas i en mycket specifik form. Du måste först lära sig en uppsättning av övningar och kroppsställningar som tar ungefär 45 minuter att utföra, och så kommer det att ta ungefär ett år att lära sig, och en livstid att fullända. Med Qigong, kan du ta enkla övningar och lära dem snabbt, genom att upprepa dem om och om igen. Några av dessa övningar är hämtade från Tai Chi ställningar, och sedan de kallas Tai Chi Qigong.

Samtidigt som man övar tai chi är aspiranten ombedd att fokusera sin energi på några tydliga nivå av sitt system, antingen uttrycker kraft av sin energi, eller rikt som tvingar in en viss del av sin kropp. Detta är samma för dem att träna Qigong. Dock är Tai Chi mer fokuserad på hållning och anpassning samtidigt som man gör övningarna, som är något du behöver komma ihåg när du tränar qigong samt; Reglerna är inte så hård.

En annan viktig skillnad mellan Tai Chi och Qigong är tanken att träna med en partner, eller röra händerna med någon annan för att skapa en högre energi. Detta är mycket vanligt gjort i tai chi, och du ofta se människor öva Tai Chi i grupper, medan med Qigong, är det enda sättet att röra genom själv massage eller zonterapi.

I Qigong, ombeds du att göra en serie övningar om och om igen. Men med Tai Chi, kan du göra en uppsättning av övningar några gånger och sedan gå vidare till nästa uppsättning. Repetition är inte lika vanligt i Tai Chi som i Qigong.

Tai Chi är baserad på kampsport, och försöker att arbeta med de interna energierna i kroppen. Qigong är en gammal, traditionell kinesisk praktiken som gör individen att upprätthålla en hälsosam balans av energier för att få rätt stabilitet och det motverkar också energi blockeringar i systemet.En annan skillnad mellan Qigong och Tai Chi, är att Tai Chi är inte något som man kan lära sig mycket lätt, eller snabbt. Detta är inte en praxis du kan lära via video. Qigong är lätt att lära sig, bättre hälsofördelar ses snabbare, och du kan lära qigong från en video också. Men de flesta föredrar Tai Chi över Qigong, eftersom flödet av rörelser som Tai Chi erbjuder är mycket intressant och avkopplande.

Sammanfattning:

1. Tai Chi är en form av motion som kan ta längre tid att lära sig, men qigong kan läras snabbt.

2. Tai Chi är baserad på kampsport, och är inriktad på att arbeta med de interna energierna i kroppen, medan Qigong är en gammal, traditionell kinesisk praxis.