Skillnad mellan svart och röda druvorSvart vs röda druvor

Druvor anses vara en av de mest hälsosamma frukter. Druvor består av en massa av vitaminer, mineraler, fibrer och fettsyror. Druvor anses vara hälsosamt för fartygen hud, hjärta och blodet. Bland vindruvor, de svarta och röda druvor anses vara friskare.

De röda och gröna druvor hör till släktet Vitus men är olika arter. Både de röda och de gröna druvor finns rikligt i hela världen.

Alla typer av druvor är rika på näringsämnen, speciellt mineraler och vitaminer. I själva verket, när det gäller hälsoaspekterna är svart druva anses vara den mest näringsrika. De flesta hälsoexperter och dietister rekommenderar svarta druvor jämfört med röda druvor.

Druvor innehåller också en stor mängd av antioxidanter och stora mängder kolhydrater. Både röda och svarta druvor är rika på quercetin och resveratrol som är antioxidanter. När man jämför det antioxidant innehållet i svarta och röda druvor, de svarta har mer antioxidanter än röda druvor.Den röda färgen på druvorna är på grund av de flavonoider som är en antioxidant förening. Men i fallet med svarta druvor, de innehåller en högre koncentration av flavonoider som ger det den svarta färgen. Som färgen blir mörkare, ökar även närvaron av antioxidanter. Detta är en av anledningarna till svarta druvor är mer föredragna.

Både de svarta och röda druvor är kända för att innehålla tre typer av polyfenoler kallas fenolsyra, flavonoider, och resveratrol. Men det har visat sig att de svarta druvor innehåller flera av polyfenoler. Till skillnad från de röda druvor, svarta druvor är sötare.

Sammanfattning:

1. Alla typer av druvor är rika på näringsämnen särskilt mineraler och vitaminer.
2. När det gäller hälsoaspekterna är svart druva anses vara mer näringsrik. De flesta av de hälsoexperter och dietister rekommenderar svarta druvor till röda druvor.
3. När man jämför det antioxidant innehållet i svarta och röda druvor, svarta druvor har mer antioxidanter än röda druvor.
4. Svart druvor innehåller flera av polyfenoler.
5. Till skillnad från de röda druvor, svarta druvor är sötare.