Skillnaden mellan dextros och sockerDextros vs Socker

I biokemi och näring, vissa ingredienser och kemikalier verkar vara precis som ingen annan. Vi tror att dessa bara faller i en kategori eller en av ett slag. Vad vi don 't vet är, utöver deras kemiska strukturer, dessa kemikalier är verkligen och verkligen tydlig när det gäller struktur, egendom, och så vidare och så vidare.

Två av dessa är dextros och socker. Är dessa två ord lika? Är dessa två ord helt annorlunda? Låt oss ta reda på vad som gör dessa lika och olika.

Dextros och socker är både socker. 'Socker' är en allmän term medan dextros är en speciell typ av socker. Det finns olika typer av socker, såsom monosackarid, disackarid, och polysackarid.

Exempel på monosackarider är: glukos (dextros), galaktos, och fruktos. Dessa typer av socker är de enklaste formerna av socker samt de mest grundläggande enheterna. En annan typ av socker är disackarider. Exempel på dessa är: maltos, laktos och sackaros. Och den sista typen av socker är polysackarider som är tre eller flera enkla sockerarter förenade grundlig uttorkning syntes. Exempel på dessa är: cellulosa, glykogen, och stärkelse.Den kemiska formeln av dextros som är under monosackarid är C6H12O6 medan formeln för sackaros som en disackarid är C12H22O11. Socker i allmänhet bearbetas genom användning av sockerrör. Det är en växt som skördas och extraherades därefter. Brasilien är för närvarande den högsta producenten av socker i världen.

Socker är sött. Alltför stor konsumtion av det kan leda till typ 2-diabetes mellitus. På den ljusare sidan, är det en av de viktigaste formerna av energi eftersom det har ett högt värde på kolhydrater. Intaget av socker bör göras med måtta. Dextros, å andra sidan, är specifikt används i intravenösa vätskor för behandling av uttorkning. Förutom att leverera vätska i kroppen, är det också används för att ge kalorier till kroppen.

Sammanfattning:

1. dextros och socker är både socker.
2. Socker är en allmän term medan dextros är en speciell typ av socker.
3. Det finns olika typer av socker, såsom: monosackarider, disackarider och polysackarider. Dextros är under monosackarid.