Skillnaden mellan äppelcidervinäger och äppelcidervinägerCider vinäger vs äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger och äppelcidervinäger är samma enhet C en mängd vinäger som är gjorda av äpplen.

Äppelcidervinäger, känd som ACV eller cider vinäger, är tillverkad av äpplen som genomgick två processer jäsning.
I sin slutliga form, har äppelcidervinäger en blek till medelbärnstensfärg med en mycket bitter eftersmak. Vinägern används i olika recept som en dressing, marinad, vinägrett, och som konserveringsmedel i livsmedel.
Det används också som en alternativ medicin eller näringstillskott för tillstånd som akne, allergier, artrit, kroniskt trötthetssyndrom, diabetes, influensa, gikt, halsbränna, högt kolesterol, och halsont.

Äppelcidervinäger börjar som utvinns äppeljuice från krossade äpplen. Bakterier och jäst tillsätts för att bryta äpplet 's socker till alkohol. Detta är den första jäsningen. Den andra jäsningen sker när alkoholen jäses igen för att bli vinäger med bakterier som kallas aeroba bakterier som bildar ättiksyra och ger vätskan dess sura smak.

Äppelcidervinäger, eller äppelcidervinäger, kan klassificeras som organiskt eller icke-organiskt. Det icke-organiska äppelcidervinäger pastöriseras och kännetecknas av en klar, bärnstensfärgad vätska. Samtidigt har den organiska eller icke-pastöriserad en grumlig och stelnat utseende. Detta beror på att 'moder vinäger.' 'Mor av vinäger' är resultatet av acetification processen och förmodligen innehåller all vinäger 'naturliga hed fördelar.' Moder av vinäger 'försvinner som vinäger genomgår pastörisering därmed förlora alla näringsämnen, antioxidanter, och andra hälsofördelar.

Även äppelcidervinäger är mycket fördelaktigt för hälsan, många människor don 't precis som dess smak i ett outspätt tillstånd. Det är inte trevligt att dricka i sin naturliga form, eftersom det är surt. Det rekommenderas att vinäger ska tas som späddes med vatten eller någon form av sötningsmedel för att underlätta smak och intag av vätskan.Bortsett från sina kulinariska och medicinskt bruk, är äppelcidervinäger används också som en hemmagjord rengöringsmedel. Eftersom det är oftast en syra, kan den användas som ett organ deodorant, smycken tunga renare. Det kan parera lukter, sken metaller som guld, och städa upp smuts, fett och smutsavlagringar.

Äppelcidervinäger som ett komplement kan ta olika former. Den normala formen är den vätska som kan drickas med eller utan vatten eller socker. Det finns också äppelcidervinäger piller, kapslar och tabletter. Dessa piller, tabletter och kapslar är mycket praktiskt att inta även om det finns viss misstanke när det gäller kvalitet.

Sammanfattning:

1. Äppelcidervinäger och äppelcidervinäger är desamma. Termen 'äppelcidervinäger' är mer specifik och mer vanligt förekommande i det dagliga livet medan 'äppelcidervinäger' är specifik och klar. Båda uttrycken samma enhet och egenskaper.
2. Äppelcidervinäger kan användas som en kulinarisk sås, alternativ medicinsk behandling, eller som en praktisk renare i huset.
3. vinäger gick två processer jäsning: från äppeljuice till alkohol och alkohol till vinäger. Dess sura smak orsakas av ättiksyror, men några andra syror (mjölksyra, citronsyra och äppel) är också närvarande.
4. Äppelcidervinäger kan delas in i två typer, organiska och oorganiska. Organiskt eller opastöriserad äppelcidervinäger har en grumligt utseende som bär 'moder vinäger.' Det anses också att äppelcidervinäger har en hel del hälsofördelar. Å andra sidan har icke-organiska eller pastöriserad vinäger ett ljust och blankt utseende men har förlorat det mesta av sina ursprungliga ämnen som näringsämnen, vitaminer och mineraler.