Skillnaden mellan Lipids och fetterLipider vs Fats

Det finns många klassificeringar av faktorer som produceras av en levande varelse. Det har sagts att föreningar som är av organisk natur anses vara de 'kemikalier i livet.' Dessa utnyttjas som källor för att syntetisera hormoner samt enzymer, energikällor inom cellen, och källor för att bygga nya vävnader. Organiska föreningar skiljer sig från oorganiska föreningar på ett sådant sätt att organiska föreningar besitter kol vätebindningar medan det är frånvaron av kol-vätebindningar i oorganiska föreningar. Vitaminer, proteiner, kolhydrater och lipider är den främsta klassificering av organiska föreningar.

Kolhydrater förse kroppen med den nödvändiga energin för dagliga aktiviteter. En idrottsman, innan vi går vidare med sin sport, vanligtvis 'carbo-last,' äta en stor mängd mat rik på kolhydrater som bröd, korn, potatis och pasta för att ge sig själv nog av en energiförsörjning för att kunna hålla den spel. För kontinuerliga livsprocesser, är kolhydrater behövs av kroppen. Proteinrika livsmedel innehålla mejeriprodukter, ägg och kött. Aminosyror är byggstenarna i proteiner; ett protein är en grupp av komplexa och stora molekyler. Proteiner är de råvaror som behövs för att återskapa en ny cell och hjälp i syretransport genom kroppen; Det initierar också viktiga kemiska reaktioner i kroppen. Vitaminer är organiska ämnen som vanligtvis finns i våra livsmedel som är väsentliga för normal tillväxt, utveckling och ämnesomsättning.

Lipider, bortsett från proteiner, kolhydrater och vitaminer, är också organiska föreningar som behövs av kroppen. Lipider tillsammans med fetter är viktiga ämnen som kommer att diskuteras här ytterligare. Vi lägger organiska föreningar på vårt bröd när vi sprida smör på det. Dessa organiska föreningar är kända som lipider. Lipider löser sig inte i vatten och innefattar fetter och oljor. De har också en långkedjig struktur. Lipider spelar en viktig roll i kroppen som de släpper ut ämnen som reglerar kroppstemperaturen och ger skydd för våra nervceller. Lipider kan också vara en källa till energi som kolhydrater, men överskott lipider som inte tas av kroppen får lagras som kroppens fett. Termen 'lipider' omfattar i allmänhet: olja, fett och fettliknande substanser. Det finns två typer av lipider som vi kan få från den mat vi äter: mättade lipider och de omättade lipider. Lipider kan vara i form av olja när de är i en flytande form vid rumstemperatur, och de kan också kallas fetter när det är i sin fasta form vid rumstemperatur. Därför lipider ta två former: den olja som är flytande och fetter som är fasta ämnen. Samtidigt fetter tar endast en form och som är den fasta en. Eftersom fett är i ett fast tillstånd, är det ett underförstått att deras kemiska struktur är mycket enklare jämfört med den av lipider som tar två former av matterCliquid och fast. Dessutom fetter är den mest starkt koncentrerad energikälla. Slutligen är metabolismen av andra former av lipider mycket snabbare jämfört med den för fetter.SAMMANFATTNING:

1. Fetter klassificeras enligt lipid kategori.
2. Lipider har två former: de kallas olja när de är en vätska och fett när fast. Fett har endast en form och som är fast.
3. Eftersom fetter är i ett fast tillstånd, är att en implikation att deras kemiska struktur är mycket enklare jämfört med den för lipider som tar två former av matterCliquid och fast substans.
4. Fett är den mest koncentrerade energikälla.