Skillnaden mellan alkohol och vinAlkohol vs Vin
Alkohol är en universell viktig del i sociala sammankomster. Dess unika relaxerande och euforisk effekt blir en samhälls smörjmedel för människor som vill koppla av, umgås och bara ha kul. Det är känt under många namn. Folk kallar det alkoholhaltig dryck eller sprit som en allmän term, öl på mer avslappnade sammanhang, eller vin på mer formella inställningar. Men dessa namn betyder samma helt och hållet? Det är samma fråga ett antal icke-kännare har i åtanke. Ändå ska vi svara på en mer ofta upp sida av saken genom detta essay- som är att klargöra skillnaden mellan alkohol och vin.
Frågan är bäst besvaras av denna logiska förklaring: Vin är alltid betraktas som en alkoholhaltig dryck utan en alkoholdryck inte alltid betraktas som vin. Detta innebär helt enkelt att alkohol eller alkoholdrycker är ett generellt namn för någon dryck som innehåller alkohol, speciellt etanol. Alkoholhaltiga drycker klassificeras i tre typer nämligen öl, sprit och slutligen vin. De som har en lägre alkoholhalt, såsom vin, produceras genom fermentation av socker eller stärkelse från växtmaterial, medan de med högre alkoholhalt produceras genom jäsning med tillsats av destillation.
Vin medför en längre jäsning och åldrandet jämfört med andra typer av alkohol. Det kan ta år endast att producera en halt av 9% alkohol till 16%. Som latinskt ursprung 'vin' (som betyder druva) antyder, är en alkoholhaltig dryck huvudsakligen framställs av jäst druvsaft. Det finns även andra typer gjorda av fruktjuicer som kommer från äpplen, körsbär och plommon därmed generera flera varianter av denna dryck som Apple vin eller fläder vin, frukt eller land vin, barley wine, sake, etc. Men druvsaft är den föredragna råvara i vinframställning på grund av sin naturliga kemiska balans som gör det möjligt att jäsa utan hjälp av enzymer, syror, socker och andra användbara medel. Vad påskyndar dess jäsning är yeast- en viktig beståndsdel i den produktion som kannor ut sockerhalten i druvor, naturligtvis förvandla den till alkohol. Vin varierar i smak samt. Mest populära är Pinot Noir, Chardonnay, Cabernet, Sauvignon, Gamay, och Merlot. I vissa fall är termen 'vin' en hänvisning till den högre alkoholhalt, i stället för produktionsprocessen.Studier visar att vin och andra typer av alkohol kan vara bra för hälsan, särskilt i fallande risk för kardiovaskulära komplikationer och hjärtsvikt. Måttlig konsumtion av andra alkoholhaltiga drycker kan vara hjärt-skyddande, trots att föreningen är betydligt starkare för vin. Baserat på statistik, icke-drinkers har 2. 36 gånger högre sannolikhet att drabbas av en stroke än vanliga måttliga alkoholkonsumenter. Alkoholkonsumtionen i allmänhet har också resulterat i positiva resultat i förebyggande diabetes genom att sänka blodsockernivåerna. Brist på återhållsamhet i alkoholkonsumtion har sina negativa resultat ändå. Bortsett från den typiska intoxication- uppenbart genom sluddrigt tal, fördröjda reflexer, klumpighet, uttorkning och nausea- för mycket alkohol kan orsaka för tidig försämring av levern och hjärnan. I värsta fall, spelar alkohol en avgörande roll i utvecklingen av cancer.
Sammanfattning

Alkohol eller alkoholhaltiga drycker är en allmän term som används för att hänvisa till en dryck som innehåller etanol.

Alkohol är en universell samhälls element som används för avkoppling.

Vin är en typ av alkoholdryck. Den använder en fermenteringsteknik som vanligtvis tar längre än den hos andra '. Det är allmänt tillverkad av druvsaft och innehåller 9% till 16% till ett värde av alkohol.