Skillnaden mellan Dip och ChewDip vs Chew

Tobak är en produkt som ofta används runt om i världen. Med detta sagt, dess konsumtion varierar också från en person till nästa beroende på deras smak och stil. Ett bra exempel på hur människor använder tobaksbaserade produkter är genom att förinta, doppning, och tugga dem.

Snus består av finmalen tobak (fuktig) och är ibland förväxlas med snus (torr eller pulveriserade tobak) som inhaleras genom näsan. Snus är placerad på överläppen och konsumeras i den ordningen.

Doppning, å andra sidan, är en traditionell form av amerikanskt snus (don 't få det förväxlas med snus som inhaleras) och är placerad på underläppen och tandköttet som tenderar att orsaka extra saliv när doppa. Är nikotin absorberas genom munnen, och juicer som bildas när doppning ibland sväljs eller spottade beroende på ett 's önskemål.

Tuggtobak är en av de äldsta sätten att konsumera tobak, och mångfalden av dessa produkter är bladet, pellets / bitar, och pluggar (bladtobak som har ett sötningsmedel). De är placerade mellan tandköttet, tänderna eller kinder och precis som namnet antyder, tuggas för konsumtion. Tuggtobak sägs hjälpa dig att uppleva smaken av dess naturliga smak. Tugga och doppa baserade produkter kallas även 'rökfria tobaksprodukter.'

Eftersom båda produkterna konsumeras oralt, människor är ibland förvirrade om skillnaden mellan de två. Dips bara placeras i munnen och låta saliven naturligt spela sin roll i att extrahera saft från den. Tuggtobak kräver att du 'tugga' det för att frigöra smaken av produkten. Tugga och doppa tobak är också betraktas som ett säkert alternativ jämfört med röktobak. Vissa studier visar att de som doppa eller tugga tobak har mindre risk att utveckla cancer jämfört med dem som röker det. Strömstare och chewers tobak intyga att smaken och effekterna av produkterna längre livslängd än röktobak.Nikotin fungerar som en stimulerande, och det kommer in i kroppen genom inandning (rökning) eller genom oral konsumtion (tugga, doppa). Det kan spela en faktor i att påverka en person 'humör, beteende och mental vakenhet. Experter säger att nikotin inte spelar någon roll för att få cancer (som de flesta människor tror). Det har faktiskt några hälsofördelar, och det enda negativa om det är att det kan leda till en 'beroende'. i själva verket finns det vissa idrottsmän (spelare från hela världen) som föredrar att använda rökfri tobak än att röka cigaretter.

Det finns vissa tobaks varumärken som har sötningsmedel och konstgjorda smakämnen som hjälper förbättra tuggupplevelse. Tobak är laddad med nikotin, och detta är vad som gör röka det så beroendeframkallande. Om du gör ditt bästa för att stoppa missbruk av rökning, sedan försöka tugga och doppning (rökfria tobaksbaserade produkter) kan bara vara något för dig. Inte bara kommer det att tillfredsställa dina cravings, kan det också hjälpa dig att komma över dina rökvanor.

Sammanfattning:

1. Doppa mals tobak som placeras på underläppen och tandköttet och ibland spottade eller förtäring. Tugga förbrukar ett blad eller bitar av tobak som placeras mellan tandköttet, tänderna eller kinder.
2. Doppa tillåter saliven naturligt extrahera saft ur produkten. Chewing baserade produkter kräver att du tugga det för att frigöra sin naturliga smak.
3. Båda produkterna konsumeras oralt.