Skillnaden mellan Zocor och LipitorZocor vs Lipitor

Hyperlipidemi eller förhöjda onda kolesterolet är så vanligt runt om i världen, särskilt för dem som är överviktiga och har en stillasittande livsstil. Detta orsakas av en fettrik kost såsom de livsmedel som köps i omedelbar paket samt snabbmatskedjor. Dessa typer av livsmedel kommer definitivt döda dig i framtiden om det ackumuleras i kroppen.

För mycket cirkulerande kolesterol i kroppen kan föra oss ateroskleros eller härdning och blockering av artärerna av fett eller kolesterol. Detta kan predisponera oss till hjärtsjukdomar, såsom högt blodtryck och kan ge oss en hjärtattack eller stroke i det långa loppet. Låter det farligt? Ja det är det.

I tillkomsten av teknik, har droger blivit så kraftfull att läkemedelsföretag investerar miljoner eller miljarder dollar för att utveckla läkemedel. Kolesterolsänkande läkemedel är mycket vanligt nuförtiden att hjälpa människor runt om i världen att minska kolesterolhalten i blodet. Lipitor och Zocor de mest populära på marknaden.

Det generiska namnet Lipitor är Atorvastatin kalcium medan det generiska namnet Zocor är Simvastatin. Atorvastatin gjordes först under 1985 av Bruce Roth och sedan dess har det tillverkats av Pfizer. Detta är den översta säljande läkemedel i 2008 över hela världen. Zocor, å andra sidan, är den billig version av Lipitor som produceras av Merck \u0026 amp; Co.

Den huvudsakliga funktionen av båda läkemedlen är att sänka LDL eller dåligt kolesterol och höjer HDL eller goda kolesterolet. De syftar också till att sänka triglycerider i kroppen. När det gäller priset på båda läkemedlen, är Zocor billigare än Lipitor. En tablett av Lipitor kan kosta upp till $ 2 USD per dag medan Zocor kostar $ .35 cent.Beträffande resultat och effektivitet, båda läkemedlen kan utföra sin funktion, men studier som säger att Lipitor är ännu bättre i att sänka kolesterol och förhindra hjärtinfarkt som inte är livshotande än Zocor.

Vanliga biverkningar av dessa läkemedel inkluderar: magbesvär, halsbränna, förstoppning, huvudvärk, och mycket mer. I och med dessa läkemedel, se till att inte dricka någon alkohol, eftersom dessa läkemedel är hepatotoxiska och nefrotoxiska. Så det 'är viktigt att dricka mycket vatten för att eliminera dem från kroppen.

Sammanfattning:

1. Det generiska namnet på Lipitor är Atorvastatin kalcium medan det generiska namnet Zocor är Simvastatin.
2. Lipitor tillverkades innan Zocor.
3. Lipitor sägs vara effektivare än Zocor.
4. Zocor är billigare än Lipitor.