Skillnaden mellan artikel Vitlök och Purple VitlökArtikeln Vitlök vs. Purple Vitlök

Vitlök är en av de vanligaste örter som vi använder i vårt dagliga liv. Men de flesta är omedvetna om de många fasetter och rika historia det innebär '| eller att det är vitt och lila vitlök Även känd som Allium sativum, det är faktiskt under Alliaceae familjen (som också är familjen av lök,. Not fysiska likhet) av vilka det finns ett par hundra sorter därav. Bland dem är softneck sorter, som omfattar kronärtskockor och silverglänsande, och hardneck sorter (aka ophioscorodon) som har porslin, rocamble och det konstigt färgade, lila rand sort. även om sorter har många likheter, vita och lila vitlök har också några skillnader.

Alla former av vitlök har både kulinariska och medicinska fördelar. På grund av de antioxidanter som genomsyrar det, hjälper det att bli av med 'fria radikaler' i den mänskliga kroppen. Fria radikaler tillskrivs cellskador, som orsakar olika sjukdomar och påverkar tecken på åldrande. Även om det fria radikaler ackumuleras naturligt i våra kroppar, kan vår miljö och livsstil avsevärt öka sin volym. Föroreningar, som har en ohälsosam kost, röka cigaretter, etc .; alla dessa bidrar till uppbyggnad av fria radikaler. Den goda nyheten är både vita och lila vitlök hjälp mot fria radikaler ackumulering, förhindra eller minimera de negativa effekterna de medför. Hjärt- och kärlsjukdomar är också en av de negativa effekter som vitt och lila vitlök kan förhindra eller minska sådana odds för att utveckla. Som tidigare nämnts, vita och lila vitlök har antioxidanter som bidrar till att minska fria radikaler som bidrar till utvecklingen av hjärtsjukdomar. Dessutom bidrar de till att minska halterna av dåligt kolesterol och höja nivåerna av det goda cholesterols. Konsumtionen av vitt och lila vitlök regelbundet hjälper blodflödet i kroppen och håller blodtrycket normalt.

Vitt och lila vitlök i kosten kan också förbättra funktionen av immunsystemet. Ett starkare immunförsvar, naturligtvis, kommer att hindra utvecklingen av oönskade lidanden, från något så vanligt som en kall till allvarliga sjukdomar som cancer. Studier har visat inbegripet vit och lila vitlök i kosten kan minska risken för cancer som bröst, tjocktarm, struphuvud och prostatacancer.

Alltför stor konsumtion av vitt och lila vitlök kan ha negativa effekter. De kan orsaka irritation i matsmältningssystemet, utveckling av dålig andedräkt och en obehaglig kroppslukt. Vissa individer är också allergisk mot både vita och lila vitlök sorter. Kontakt med Vitlök extrakt kan också orsaka skador och utslag, och ett överskott i kroppen kan ha viss effekt i koagulering av blod, vilket gör det tunnare och orsakar sår pågå under längre tid.De viktigaste skillnaderna jämfört med vitt och lila vitlök är i deras tillgänglighet och verkan i matlagning. Vit vitlök är mer utbrett. Softneck vitlök, som alltid är vit, är lättare att höja och är härdigare (trots vad namnet kan innebära). De är mer gynnsam för frakt och resor. De tenderar att ha en mycket kraftfull doft och smak. Ofta har vit vitlök fler klyftor än lila vitlök.

Lila vitlök sorter under ophioscorodon sorter aka 'hardneck.' De och deras gelikar som porslin och Rocambole typer kallas så på grund av ormliknande stjälk som spolar när de växer. I jämförelse med vit vitlök, har lila vitlök färre kryddnejlika men lökarna är i allmänhet större. Lila vitlök, eller mer exakt kallad lila-striped vitlök, har flera sorter också, såsom persisk Star, Chesnok Röd, Metechi och persisk Star, bland andra. Intressant, de flesta vanliga lila vitlök kommer från det forna Sovjetunionen. Jämfört med de vita sorterna, har lila-randiga vitlök en mildare lukt och smak; den Chesnok Röd, till exempel, har till och med en söt tange till den. Lila vitlök lagrar inte liksom vit vitlök men behåller sin smak längre ens efter tillagning.

Sammanfattning:

1. Både vitt och lila vitlök har olika medicinska fördelar, främst genom tack vare antioxidanter och immunsystemet öka komponenter inom dem.
2. De flesta vit vitlök faller under softneck sort, som är lättare att höja, har längre hållbarhetstid och fler kryddnejlika.