Skillnaden mellan Melatonin och melatonin IIMelatonin vs melatonin II

Melatonin och melatonin II är syntetiska peptider som utvecklats vid Arizona University 1981. De har utvecklats med slutet på grund av spegling funktionen hos en naturlig organism som kallas melanocytstimulerande hormon. Detta melanocytstimulerande hormon, som du måste ha lärs ut i skolan, är förknippad med melanin, ett hormon som är ansvarig för skapandet och distributionen av pigment i hud, hår och ögon.

Melatonin och melatonin II har revolution hud garvning till en viss grad, eftersom till skillnad från andra garvämnen, kan dessa peptider inte behöver hjälp av ultraviolett ljus för att tjäna sitt syfte längre. De visas som vita pulver tillverkade i en injicerbar lösning med tillsats av bakteriostatiskt vatten. En annan likhet mellan de två är det faktum att det finns inga gränser för hur länge en person kan ta dem.

Medan redan mycket populär, både ännu inte erkänns av någon stat eller nationell läkemedelsadministrering.

Skillnader i Namn

Melatonin kallas av olika namn, bland dem, melatonin en, MT, och Afamelanotide. Melatonin II, å andra sidan, är helt enkelt kallas av bara ett annat namn, MTII.

Skillnader i struktur

Melatonin är rak och fullängds, medan melatonin II är kort och cirkulär. Melatonin inte bjuda väl till andra receptorer, men melatonin II gör. Melatonin har också längre aminosyrasekvenser än melatonin II.

Skillnader i funktioner

Även om båda dessa syntetiska peptider används inom artificiell hud garvning, är Melatonin specifikt involverad i förebyggandet av ljusrelaterade hudsjukdomar, medan Melatonin II används för behandling av erektil dysfunktion, en sexuell störning där en man inte kan uppnå en erektion.Skillnader i effektivitet

Melatonin är mindre effektiv så en person behöver det i dubbel eller fler doser än melatonin II att uppleva det. Melatonin II är redan mycket effektivt även i små doser.

Skillnader i Side Effects

Det finns inga kända eller uppmärksammade biverkningar Melatonin. Om det finns, de är färre än dess motsvarighet. biverkningar Melatonin II 's inkluderar: illamående, rodnad i ansiktet, kräkningar, och uppkomsten av mullvadar.

Skillnader i Tillverkare

Melatonin är utvecklat av ett australiensiskt företag, Clinuvel, medan melatonin II är utvecklat av ett amerikanskt företag, Palatin Jechs.

Sammanfattning:

Melatonin och melatonin II finns två typer av peptider som används i konstgjord hud garvning. Båda verkar som ett vitt pulver och injiceras in i kroppen som en lösning. Lösningen görs genom blandning av pulvret med en viss mängd av bakteriostatiskt vatten.

Melatonin och melatonin II är syntetiska till sin natur, och de härmar den melanocytstimulerande hormon. Detta hormon är förknippad med melanin, ett hormon som ansvarar för pigmentering i hår, hud, och andra områden. Melatonin och melatonin II används i första hand för artificiell solbränna av huden. De är effektiva även utan hjälp av ultravioletta strålar.

I termer av struktur, melatonin och Melatonin II är mycket olika. Melatonin är rak och full längd medan melatonin II är kort och cirkulär.

Bortsett från artificiell garvning, är Melatonin används som en förebyggande åtgärd för lätta associerade hudsjukdomar medan Melatonin II används för erektil dysfunktion, libido förbättring, och spontan erektion.

Melatonin har inga uppenbara biverkningar. Samtidigt har Melatonin II följande effekter när ämnet konsumeras: illamående, kräkningar, ansiktsrodnad, och utveckling av mullvadar.

Båda ämnena kan tas för en obegränsad tid. Det inte finns någon föreskriven tidsperiod i att använda båda ämnena.

Kommersiella Melatonin är utvecklat och distribueras av Clinuvel, ett australiensiskt företag. Samma sak görs av Palatin Jechs, ett amerikanskt företag för Melatonin II.