Skillnaden mellan BMI och kroppsfettBMI vs kroppsfett

BMI är en förkortning för Body Mass Index, och det används för att indikera den totala fetthalten hos en person 's kropp. En person' s BMI inte nödvändigtvis användas för att bestämma en 's allmänna hälsa i termer av bra eller dåligt, och inte heller den faktiska mängden kroppsfett innehöll. kroppsfett, å andra sidan, spelar en central roll i upprätthållandet av en 'kropp. Mängden kroppsfett och dess fördelning kan indikera möjliga positiva och negativa hälsoeffekter. Fetthalten kropp kommer att avgöra om en person är överviktig eller överviktig.

En person 's BMI mäts genom att dividera vikten av kroppen av höjden på den speciella person. I denna beräkning, den person' tillverkas s vikt jämfört med deras höjd. BMI visas i procent. Om beräkningen BMI indikerar att det är mindre än 5 procent, kan personen anses undervikt. Likaså om BMI är över 95 procent, den person som kan anses vara överviktiga. Skulle BMI en person sjunker under en viss nivå (18), kan det finnas en risk för förtida död.

Kroppsfett är en viktig strukturell komponent i kroppen, till exempel, det fett som lagras i kroppens organ utgör ca 4% av kroppens 's vikt. Detta fett är en viktig faktor för en väl fungerande dessa organ . med för lite kroppsfett anses vara ohälsosamt och kan leda till allvarliga hälsoproblem. nivåerna av kroppsfett är också beroende av en 's kön och ålder. Till exempel, är fetthalten huvudsakligen lagras i lår och skinkor av kvinnor, medan män är det oftast lagras runt midjan.

Forskning har visat att kvinnor som har en midjemått på mer än 30 inches har en högre risk för diabetes problem och andra hjärtsjukdomar. Likaså kvinnor som har ett BMI på 25 eller mindre, och som har mindre total fetthalt, är mindre benägna att sjukdomar.Sammanfattning:

1. Body Mass Index (BMI) mäts genom att dividera vikten av kroppen av höjden på den speciella person.

2. BMI är begränsade i att bestämma den allmänna hälsan hos en person, medan kroppsfett spelar en viktig roll vid bestämning av eventuella hälsorisker.