Skillnaden mellan sojamjölk och mandelmjölkSojamjölk vs mandelmjölk

Både mandel och sojamjölk aren 't verkligen betraktas som riktiga mjölk. Dessa drycker erhålls från bönor eller nötter nämligen sojabönor och mandel nötter. Ground blötläggning mandlar tillsammans med vatten ger en sötad mjölkprodukt alldeles särskilt om det är tillåtet att tid eller stå ytterligare några dagar. samma blötläggning metod som används för att få sojamjölk.

Mandelmjölk och sojamjölk är mycket näringsrik till den grad att de bokstavligen kan bli substitut för din riktig mjölk. Båda innehåller en rik uppsättning av vitaminer, mineraler och näringsämnen. Med tanke på en vanlig kopp servering, mandelmjölk har en gm mindre fett än sojamjölk. Bortsett från sin kraftpaket av mineral som mangan och selen är mandelmjölk också betraktas som en mycket rik källa till vitamin E och omega fettsyror.

Mangan stimulerar enzymer i kroppen att fungera väl och samtidigt upprätthåller funktion av bisköldkörtlarna för friskare ben. Som en antioxidant, vitamin E hjälpmedel i utrota fria radikaler som inducerar cellmembranet förstörs. Selen bidrar till att stärka immun och reproduktiva systemet.

Å andra sidan, är sojamjölk utan tvekan vinnaren i proteininnehåll. Det har ungefär 10 g protein per portion jämfört med mandelmjölk 's magra 1 g. Men när man talar om kalciumhalt, böjer ner till mandelmjölk. Sojamjölk innehåller endast ca 80 mg kalcium per portion medan mandelmjölk kan möta body 's 30% dagliga kalcium behov. Det 'är därför sojamjölk har en rad kommersiellt framställda produkter berikade med mer kalcium.

Sojamjölk har isoflavoner som upprätthåller en 'hälsa. När det tas i rätt mängd, minskar kraftigt risken för osteoporos (speciellt hos kvinnor) och vissa cancerformer. Denna komponent minskar också klimakteriebesvär upplevs av äldre kvinnor och det är känt att vara ett kolesterolsänkande medel.

Trots alla dessa fördelar, både mjölkprodukter har vissa mindre nackdelar. Mandel är en goitrogen. Detta innebär att det kan orsaka en jodbrist som leder till struma. Sojamjölk, av naturen, har fytinsyra som kan reducera de absorptiva kapaciteten hos kroppen att vissa vitaminer och mineralämnen.Både mandel och sojamjölk är idealiska för personer som har laktosintolerans och har vissa allergier när man dricker vanliga mjölkprodukter. Men de två fortfarande skiljer sig åt i följande avseenden:

1. Mandelmjölk har mindre fett än sojamjölk.

2. Mandelmjölk har mer kalcium än sojamjölk.

3. Mandelmjölk har mindre protein än sojamjölk.

4. Mandel mjölk erhålles från mark dränkta mandlar medan sojamjölk erhålls från mark dränkts sojabönor.