Skillnaden mellan vit och mörk kycklingVit vs mörk Chicken

Folk är nu mer medvetna om vita och mörka kyckling. De vet att mörka kyckling inte bör tas för mycket. De vet att mörka kyckling är dåligt för hälsan och vita kyckling är bra. Men de flesta människor är omedvetna om skillnaden mellan vita och mörka kyckling.

En kyckling har både vita och mörkt kött. När man jämför den vita och den mörka kyckling, kommer den senare en i mörkare färg. Det är inte bara i den färg som de två kycklingar skiljer sig, men de skiljer sig åt i många andra saker.

En av de skillnader som kan ses mellan de två är att den vita kycklingen kommer torr medan den mörka kyckling kommer saftigt. Det framgår också att den mörka kyckling har mer fetthalt än den vita kyckling.

Köttet i bröstet och vingarna normalt kallas vitt kött och kött i låren och benen kallas mörkt kött. När man jämför musklerna i den vita kyckling och den mörka kyckling, kan en stöta skillnader. Musklerna i mörkt kött får sin energi huvudsakligen från fett. Den mörka färgen är fick på grund av närvaron av två proteiner som är involverade i processen att omvandla fett till energi.

Vita kyckling får sin energi från glykogen, som är en polysackarid av glukos. Detta glykogen lagras i levern och bryts ner till glukos när de vita muskler behöver energi.

Nu jämföra smaken, har mörka kyckling en starkare smak. Det sägs att denna lukt är på grund av aktiviteten hos olika kemikalier, fetter och proteiner i muskelvävnad.

Vid matlagning, kan den vita kyckling kokas snabbare. Detta beror på att vita kyckling är anbud och tunnare jämfört med mörka kyckling.

Sammanfattning1. Mörk kyckling är dåligt för hälsan och vita kyckling är bra.

2. Vit kyckling kommer torr medan den mörka kyckling kommer saftigt.

3. Mörk kyckling har mer fetthalt än den vita kyckling.

4. Köttet i bröstet och vingarna normalt kallas vitt kött och kött i låren och benen kallas mörkt kött.

5. Den mörka kyckling har en starkare smak.

6. Vid matlagning, kan den vita kyckling kokas snabbare.