Skillnaden mellan Niacin och NiaspanNiacin vs Niaspan

Människor som kan 't disciplinera sig är bundna till de värsta konsekvenserna. De som inte kan avstå från att ha en fettrik kost är alltid i riskzonen för hjärt-kärlsjukdomar. Dessa hjärtsjukdomar, såsom högt blodtryck, kranskärlssjukdom, såsom ateroskleros, åderförkalkning, och mycket mer kan bidra till att ha en ökad risk för stroke och hjärtinfarkt därmed antingen tar dig till en omedelbar död eller lämnar dig i ett försvagande tillstånd.

På grund av de stora resultaten av läkemedelsindustrin, har människor uppfunnit droger för att motverka dessa sjukdomar eller sänka vissa blodkomponenter, såsom triglycerider och kolesterol. Genom att konsumera dessa läkemedel, förvänta ditt kolesterol eller triglycerider minska. Men, naturligtvis, det finns oönskade biverkningar.

Två av lipidsänkande läkemedel är niacin och Niaspan. Vad kan vara skillnaden mellan dessa två läkemedel?

Det finns inga stora skillnader mellan de två läkemedlen. Niacin är generiska läkemedel medan Niaspan är ett varumärke.

Till att börja, är niacin ett läkemedel som innehåller en förening som kallas nikotinsyra. Nikotinsyra påverkar kolesterolnivåer genom att sänka dem. Niaspan innehåller även niacin, men Niaspan annonserar det som en förlängd frisättning, mening, kan läkemedlet förlängas i blodet. Fördelen med förlängd frisättning i droger och piller är att det håller folk från att konsumera droger ofta. Men med fördröjd frisättning, kommer människor avstår från att konsumera droger ofta på grund av snabbt släppt droger och piller.Niaspan tillverkas av Abbott Laboratories medan niacin tillverkas av olika läkemedelsföretag, eftersom det är ett generiskt läkemedel.

Eftersom Niaspan är en förlängd frisättning medicinering, niacin, å andra sidan, håller snabbt frisätts. Därför är niacin-spolning oundviklig. I niacin spolning, det finns ansiktsrodnad. Eftersom detta är en nackdel, var Niaspan utvecklats. Vissa människor kan inte tolerera niacin spolning. De är också konsumerar det ofta per dag eftersom det är ett snabbt frisatt läkemedel. Det finns också en långsam släppt niacin för konsumenterna att välja.

Med de tre typerna av niacin (nämligen snabb frisättning niacin, extended release niacin som är märkta som Niaspan och långsam frisättning niacin), den bästa enligt kritik för att öka det goda kolesterolet och minskar nivåerna av triglycerider är den snabba frigör niacin. Niaspan är den näst bästa i denna typ av funktionalitet.

Sammanfattning:

1. Niacin är ett generiskt läkemedel medan Niaspan är ett varumärke läkemedel.
2. Niacin kan komma i snabb frisättning eller långsam frisättning medan Niaspan har en förlängd frisättning teknik.
3. Niacin har en nackdel med ansiktsrodnad på grund av den snabba frisättning formel, men Niaspan inte