Skillnaden mellan ALA och DHAALA vs. DHA

Kosttillskott stöd för att upprätthålla god hälsa för en individ samt arbete för att förhindra uppkomsten av sjukdomar. En typ av kosttillskott vanligt förekommande i vår basföda och måltider är omega-3-fettsyror. Omega-3-fettsyror, även betecknas som n-3-fettsyror är betydande, omättade, essentiella, fettsyror som kroppen inte kan syntetisera men är i huvudsak viktig för ämnesomsättningen. Dessa typer av näringsämnen är vanligt förekommande i ätbara oljor såsom fiskoljor och växtoljor. Några välkända källor för vegetabiliska oljor är algolja och linfröolja. Omega-3-fettsyror är tros bidra till flera hälsofördelar för den mänskliga kroppen. Några av dessa är mycket hjälp för att minska förekomsten av infektioner, hjärt-kärlsjukdomar, och även cancer. Två av de vanligaste och näringsmässigt viktiga fettsyror är ALA eller a-linolensyra och DHA eller dokosahexaensyra. Även båda dessa fettsyror är livsnödvändig att ingå i alla 's diet, en del av dessa skillnader är härmed noteras.

ALA (a-linolensyra) är en av de essentiella omega-3 fettsyror som finns i livsmedel. ALA är mycket riklig i vissa växtkällor eller växtprodukter såsom vegetabilisk olja. Dessa växtprodukter inkluderar: linfrön, valnötter, pumpafrön och sojaolja. Å andra sidan, är DHA (dokosahexaensyra) också hittas i livsmedel källor, specifikt från havsbruk såsom fiskoljor. Även DHA och ALA är både omega-3-fettsyror, de helt har olika sammansättningar. ALA består av 18: 3n-3 medan DHA består av 22: 6n-3. Konsumerar stora mängder av dessa omega-3-fettsyror kan leda till att ha stora fördelar för vår hälsa uppväger de minimala negativa effekter. Enligt undersökningar är DHA en av de viktiga näringsämnen som behövs för normala hjärnfunktioner som inkluderar minnesförbättring, snabbare inlärningsförmåga, förbättrad kognitiv förmåga, etc. Det är också trott att DHA är en av de näringsämnen som behövs av näthinnan till förbättra synskärpa. Hög intaget av ALA tros minska förekomsten av allvarliga hjärtsjukdomar. Emellertid kan ökat intag av denna omega-3 fettsyra leda till en ökning av sannolikheten för att ha prostatacancer hos män. Dessutom nya studier visar att DHA har visat sig vara effektivare än ALA i att minska risken för att livsstilsrelaterade sjukdomar särskilt kranskärlssjukdom. DHA har en effekt på att minska riskfaktorer som bidrar till hjärt- och kärlsjukdomar som omfattar anti-trombolytisk, antiarytmisk, och sänka det onda kolesterolet eller triglycerider i blodet. Följaktligen behöver ALA inte har någon effekt på faktorer som bidrar till hjärt-kärlsjukdom.

Med de givna skillnaderna mellan de två omega-3 essentiella fettsyror, ALA och DHA, och deras bevisade hälsofördelar för den mänskliga kroppen, är det absolut nödvändigt att inkludera mat rik på dessa kosttillskott i vår dagliga kost. Genom att göra detta, finns det en ökad risk för att förhindra välkända sjukdomar med hög dödlighet. Med andra ord, kan DHA och ALA hjälpa oss att uppnå en sund kropp att njuta av varje bit av livet 's överraskningar.Sammanfattning:

1. ALA är mycket riklig i vissa växtkällor eller växtprodukter, såsom vegetabilisk olja medan DHA finns i matkällor specifikt Seafoods såsom fiskoljor.
2. ALA består av 18: 3n-3 medan DHA består av 22: 6n-3.