Skillnaden mellan Omega 3 och fiskoljaOmega 3 vs fiskolja

Vissa ämnen i livsmedel är mycket frisk i kroppen systemet medan andra är mycket skadligt och cancerframkallande. Grillad mat och den svarta, grillad del i att kött är en av de främsta orsakerna till magcancer. Alltför hög av ett intag av grillad mat i livet kan predisponera oss till magcancer. Andra cancerframkallande livsmedel är livsmedel med hög fett som, i det långa loppet, kan orsaka cancer i tjocktarmen.

Vi är alltid varnas och utbildade. Dock kan vissa människor inte tvinga sin smak för att ta bort dessa livsmedel. Dessa ohälsosamma livsmedel kan leda till oss oönskade sjukdomar och cancer inom en snar framtid. Två av de hälsosamma livsmedel komponenter som vi måste konsumera är omega 3 och fiskolja. Låt oss ta itu med skillnader.

Fiskolja är en olja medan omega 3 är en fettsyra. Båda är olika vad gäller struktur och komponenter.

Omega 3-fettsyror är ett fett som är en särskilt fleromättade typ. Det har tre former såsom ALA, EPA och DHA. DHA och EPA kan hittas i fisk såsom torsk, sardiner, etc. ALA, å andra sidan, kan härledas från vegetabiliska oljor som rapsolja eller sojabönolja. ALA kan även härledas från valnötter och linfrön.

Fiskolja, å andra sidan, är en olja i sig som produceras från fisken 's fetter och vävnader. Emellertid är det endast innehåller DHA och EPA men inte ALA. Fisk faktiskt inte är producenter av omega 3. Dessa fiskar förvärva den genom äta bytesfiskar och mikroalger som innehåller omega 3-fettsyror.Både fiskolja och omega 3 är bra för människor. Det sänker kolesterolhalten i blodet och därmed förhindra ateroskleros. Det sänker också högt blodtryck, minskar triglycerider vilket betyder att det minskar risken för stroke och hjärtinfarkt. Sammantaget minskar det risken för hjärt-kärlsjukdom, som är en av de vanligaste dödsorsakerna runt globe.The komponenterna i fiskolja och omega 3-fettsyror själva agera som antiinflammatoriska medel liksom. Således kan man förbättra ett 'minne och mentala förmågor.

American Heart Association rekommenderar doseringen av ett gram fiskolja per dag genom att äta fisk. Eller, om inte, kan vi ta kosttillskott.

Sammanfattning:

1. Omega 3 är en fettsyra, medan fiskolja är en olja.
2. Omega 3 har tre former såsom ALA, EPA och DHA medan fiskolja innehåller två av de tre formerna av omega 3-fettsyror som är EPA och DHA.