Skillnaden mellan Natrium och SaltNatrium vs Salt

När du säger salt, du normalt hänvisar till bordssalt. Egentligen är salt natriumklorid (NaCl), och det har varit en stor del av människans existens. Arkeologiska bevis tyder på att salt har utvunnits i över 8000 år. Det blev även en mycket värdefull råvara, och blev också en stor del av olika religiösa och kulturella traditioner.

Salt har i själva verket blivit en av de grundläggande smaker '' som smakar betecknas som 'salt'. Det finns olika typer av salter för mänsklig konsumtion, såsom havssalt, raffinerat salt och iodized salt. Numera människor ofta använder termen 'salt' som utbytbara med 'natrium'. Detta beror främst på salt 'kemiska sammansättning, men anmärkningsvärt, är salt, vilket är natriumklorid, endast 40 procent natrium. Majoriteten (60 procent) är klorid. Trots detta är salt förknippas ofta närmare med natrium.

Natrium är en mineral eller ett metalliskt grundämne, och symboliseras av Na. Det anses som ett viktigt näringsämne, men som alla saker, kan för mycket natrium vara dåligt för dig. Många människor tänker på natrium ska komma främst från salt, men i verkligheten är natrium praktiskt taget överallt. Med salt eller utan salt, föda konsumerar vi kan fortfarande ha massor av natrium. Bearbetade livsmedel, havsprodukter, frysta och konserver C alla av dem innehåller natrium, vilket är mer än tillräckligt för vår kosttillägg. Överkonsumtion av natrium kan vara mycket dåligt för vår hälsa, eftersom det kan leda till högt blodtryck och andra hjärt-kärlsjukdomar.

När folk skära ned på salt i deras dieter, vad de egentligen menar är att de är intresserade av deras natriumintaget, eftersom det är den natrium som dödar, och inte saltet. Det bör nämnas, att även när människor undvika att konsumera salt, kan de ändå få en hel del natrium från andra källor. Så i praktiken borta från salt är inte den enda lösningen.

Den rekommenderade mängden av konsumtionen för natrium per dag är 2400 mg. En sådan rekommendation är för genomsnittliga friska vuxna, eftersom människor med predisponerade tendenser till kardiovaskulära sjukdomar bör konsumera mindre. Att 2400 mg natrium kan hittas i en tesked salt. Detta innebär, åtminstone i teorin, att en genomsnittlig frisk individ behöver konsumera ungefär en tesked salt dagligen för att fylla deras dietary ersättning. Men det är inte så lätt, eftersom natrium är också förekommer i andra livsmedel, och det är i huvudsak natrium som du bör undvika.

Ändå är natrium fortfarande viktigt i våra kroppar. Det hjälper lämplig fördelning av vatten i våra kroppar, och hjälpmedel i upprätthållandet av vätskevolymen i de celler och vävnader. Den är också oroad med våra muskulära och neurologiska funktioner. Dock är natrium adekvat erhålls från dagens 's mat, och kanske, folk har rätt att skära ner på salt för att förhindra överkonsumtion av natrium.Sammanfattning:

1. Salt är natriumklorid (NaCl), en kemisk förening gjord av 40 procent natrium och 60 procent klorid.

2. Natrium är ett metalliskt grundämne.

3. Det är faktiskt överkonsumtion av natrium som orsakar hälsoproblem. Natrium kan hittas i andra källor, och inte i salt ensamt.

4. En tesked salt har 2400 mg natrium.