Skillnaden mellan Järnbrist och anemiJärnbrist vs Anemia

Järn, vilket betraktas som en gemensam metall och en av de vanligast förekommande mineral i vår jord, har en hel del användningsområden för oss. Jag tänker inte på sina användningsområden nästan varje material eller objekt som vi kan se omkring oss. Vad jag tänker på är dess betydelse i små mängder, och hur den har en stor roll i vår kropp.

Järn är ett viktigt mineral som vi alla bör ta dagligen. Känna till olika typer av livsmedel som innehåller järn kan vara bra för oss. Att äta en balanserad kost redan ger oss tillräckliga mängder av järn som behövs för användning. Vad som är viktigt är dock att du bör känna till livsmedel som innehåller tillräckligt med mängder av järn är. Det finns många rika källor av järn tillgängliga för oss, så att vi inte har några problem att välja bland dem. För att nämna några, har vi rött kött, fjäderfäprodukter, fisk och gröna bladgrönsaker innehåller järn som är viktiga för kroppen.

Varför är järn viktigt för vår kropp? Det här är anledningen . Järn, i sin ursprungliga form, kombineras med blodföreningar för att bilda hemoglobin. Nu behövs hemoglobin i de röda blodkropparna, eftersom dessa är de som bär syremolekyler till de olika cellerna i vår kropp. Syre, som vi alla vet, är viktigt eftersom det gör att varje cell i vår kropp att arbeta och fungera väl. Sålunda bör järn vara närvarande för de röda blodkropparna att adekvat transporterar syre till de olika delar av kroppen.

Vidare järn påverkar också åtgärder av viktiga enzymer i vår kropp, i egenskap av ett medium för transport för elektron i våra celler, för att säkerställa normal funktion. Utan järn, skulle vår kropp tenderar att brytas ned och vissna. Därigenom otillräckligt intag av järn i vår kropp kallas som järnbrist. Detta är inte ett sjukdomstillstånd, men i själva verket är ett resultat av undernäring. Varje individ bör veta att det behövs mängden järn i kroppen, beroende på kroppsmassa och kön, eftersom kvinnor är i behov av järntillskott mer än män.

När järnbrist är för mycket och inte behandlas på rätt sätt, då detta skulle nu leda till anemi, eller järnbristanemi (IDA). I det här fallet finns det redan en betydande minskning av de röda blodkropparna som transporterar avgörande syre. Detta är inte undernäring längre, utan snarare, ett sjukdomstillstånd i sig. Det orsakar blekhet och svaghet om inte på ett tillfredsställande sätt.Du kan läsa för mer information om, eftersom denna artikel ger grundläggande information.

Sammanfattning:

1. Järn är ett viktigt mineral i vår kropp med många funktioner utan i första hand behövs i bildandet av hemoglobin.

2. Järnbrist resultat från en otillräckligt intag av livsmedel rika på järn.