Skillnaden mellan fettlösligt vitamin och vattenlösligt vitaminFettlösligt vitamin vs vattenlösligt vitamin

Både fettlösliga vitaminer och vattenlösliga vitaminer är mycket näringsrika. Detta är anledningen till att många människor tror att de är samma. Men sanningen är, dessa två har många signifikanta skillnader. Det finns en mycket stor skillnad på hur din kropp tar emot och bryter ner dessa vitaminer. Det finns också en skillnad på hur dessa vitaminer utnyttjas av kroppen. Veta skillnaden mellan dessa två vitaminer kan hjälpa dig att få optimal hälsa och hålla vältränad. Hur dessa två lösas upp i kroppen är en av de stora skillnader. Man löser sig i fett och andra i vatten. Om du använder dem på rätt sätt, kommer din kropp att få exakt vad den behöver, särskilt när det gäller hälsa.

Vitaminer som är fettlösliga vitaminer är vitamin K, vitamin E, vitamin D, och naturligtvis vitamin A. Lipid är ett annat ord för fett, vilket är varför det kan också kallas ett lipidlösligt vitamin. Detta vitamin löser i lagrat fett i kroppen. Detta kommer att nås av vitaminer som behövs för energi eller näring när det släpps efter fett bryts ner. De fyra vitaminer som finns i de fettlösliga vitaminerna är grundläggande för kroppen att bibehålla optimal hälsa. Det kan hjälpa din tarmar, lever, hjärta och andra delar av kroppen. behövs ej tar detta vitamin varje dag, eftersom kroppen har förmågan att lagra detta vitamin i kroppen och kommer att frigöras när behövs av kroppen.

Alla åtta B-vitaminer och vitamin C innefattar de vattenlösliga vitaminer. De åtta B-vitaminer är B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9 och B12. Dessa vitaminer måste tas dagligen, eftersom dessa vitaminer inte lagras i kroppen. Genom att ta dessa vitaminer dagligen, kommer du att kunna uppnå optimal hälsa. Det finns ingen överdos för dessa vitaminer, eftersom de bara kommer att filtreras ut i urinen. Dessa vitaminer utgör något hot eller fara för din kropp. Eftersom de filtreras bort lätt i urinen, är detta en annan anledning till varför du måste ta en daglig dos av dessa vitaminer. Tarmarna kommer att absorbera dessa vitaminer, då de kommer att transporteras in i blodbanan för att användas eller filtreras.

Att veta skillnaden mellan dessa två kommer att hjälpa dig att få eller bibehålla optimal hälsa du vill ha för din kropp. Med rätt kunskap mellan de två, kommer du att kunna avgöra vilken som du behöver för att vara friska.

SAMMANFATTNING:1.

Fettlösliga vitaminer upplösas i fetter eller lipider, medan vattenlösliga vitaminer löser sig i vatten.
2.

Fettlösliga vitaminer lagras i kroppen, vilket innebär att du inte behöver ta en daglig dos av dessa. De vattenlösliga vitaminer å andra sidan lagras inte i din kropp och lätt filtreras ut genom urinen, vilket är anledningen till att ta en daglig dos av detta är mycket viktigt.
3.