Skillnaden mellan japanska och brasilianska hår riktningJapanska vs brasiliansk hår riktning

Under årens lopp har frisyrer blivit lika moderiktiga som kläder. När en ny, enastående hår reningsteknik kommer ut, nästan varje kvinna får ett möte med sin stylist att prova det. Två tekniker hårvårds som har blivit populär är japanska och brasilianska hår riktning. Vad 'är skillnaden mellan de två? Det är precis vad vi kommer att försöka upptäcka här.

För det första 'är japanska hår riktning. Dess andra namn är termisk rekonditionering eller Yuko och processen skapades av japanska hår expert Yoko Yamashita. Japanska hår riktning beviljades ett patent i sitt hemland 1995, varefter metoden spridit sig till andra delar av världen.

Med japanska hår riktning är människohår permanent rätade med kemikalier. Håret är först separeras i sektioner, då varje sektion är strukna, sköljas och fönat. Beroende på håret längd och tjocklek, kan japanska hår riktning vara allt från en till åtta timmar. När rätas ut, kommer hår inte gå tillbaka till sin burrigt eller lockigt form, även om någon ny hårväxt kommer att behålla den naturliga strukturen på håret.

Men hur japanska hår riktning skiljer sig från brasilianska hår riktning? Även känd som brasilianska Keratin behandling eller Keratin komplex behandling, är detta en uträtning förfarande med Keratin som en primär beståndsdel. Keratin är en tuff protein som kan hittas i hår, naglar och hud.

Till skillnad från japanska hår riktning som resulterar att hålla raka lås, brasiliansk hår riktning i huvudsak förhindrar frizz samtidigt som håret att vinka, curl eller bli stick-rak. Dessutom, till skillnad japanska hår riktning som har bestående resultat, brasiliansk hår bara uträtning varar från åtta veckor till cirka fyra månader.En annan skillnad mellan de två är att med brasilianska hår riktning proteinet keratin formel infunderas i nytvättat hår med hjälp av värme. Med japanska hår riktning är nagelbanden eller band av hår förändrats men inte med brasilianskt hår riktning. Vad händer istället är att nagelbanden är jämnas ut, hår skador repareras och hår blir starkare, mer flexibel och mer hanterbar.

När man beslutar vilka av de två behandlingar du bör genomgå, är det alltid bäst att rådgöra med din stylist. Lämplig riktning behandling för dig är en som bäst passar tjockleken, struktur och naturliga tillstånd av håret.

Sammanfattning:

1. japanska hår riktning är också känd som termisk rekonditionering eller Yuko medan brasilianska hår riktning är också känd som brasiliansk Keratin behandling eller Keratin komplex behandling.
2. japanska hår riktning ändrar delamine av människohår medan brasiliansk hår riktning inte bara slätar ut nagelbanden och reparationer hår skador.