Skillnaden mellan Grått och vitt hår Grå vs vitt hår

Håret är en av de mest synliga och lätt att lägga märke till delar av en man 'kropp. Kvinnor är särskilt medvetna om deras hår men män också alltid vill att deras hår att vara frisk och i gott skick.

Beroende på den person som 'etniska grupp, kan hår vara svart, brun, blond eller rött.

Orsaken till hår 's skillnad i färg är det pigment eumelanin och pheomelanin De är olika typer av melanin, ett pigment som kan hittas i djur Den bestämmer en person..' Hud och hårfärg; mer melanin ger en person mörkare hud och hår, medan mindre av det ger en person ljusare hud och hår.

När vi blir äldre, vi märker också att vårt hår vänder långsamt grå. Det finns även unga män och kvinnor som förvärvar grått hår även i tonåren. Håret är faktiskt klar, inte grått eller vitt. Detta beror på bristen på melanin och pigmentering i hårsäckarna. Det verkar bara grått eller vitt förresten ljuset reflekteras på dem.

Sköldkörteln eller vitamin B12-brist kan också göra att håret blir vita eller grå. Albinism, en genetisk abnormitet, ger en person vit eller blekt blont hår. Autoimmun sjukdom, undernäring, blodbrist, bland andra sjukdomstillstånd kan också orsaka hår att bli förtid grå. Tobaksrökning kan också vända håret grått.

När håret har just börjat att vända vit eller grå, inte alla av håret påverkas. Grått hår händer när det är fortfarande svart eller naturfärgat hår kvar. Vitt hår är när all färg är borta lämnar endast vitt hår.Varenda hår på vår kropp har sin egen cykel. Var och en växer, absorberar näringsämnen för hälsa och tillväxt, faller ut, och sedan växer tillbaka igen. Var och en av de hårstrån får sin egen dos av melanin och medan några få nog om det, finns det några som don 't, så att de blir ljusa, medan andra är mörka. Det är när du märker visas hår att gråna, när det är en blandning av mörk och grått eller vitt hår.

Som person blir äldre och kroppen 's förmåga att producera melanin börjar sakta ner, vänder allt hår i kroppen grått eller vitt och detta när du börjar att se alla vita hår.

För unga människor som drabbas av melanin brist kan grått eller vitt hår döljas genom användning av hårfärgningsmedel. De kan använda konventionella, permanenta eller semi permanenta hårfärger eller färgämnen.

Det finns några som hoppas på ett sätt att vända grått hår men den största faktorn som påverkar färgen på håret är genetik. Vissa kosmetiska och läkemedelsföretag är faktiskt utväxling mot några lovande genetisk forskning som de hoppas skulle producera en produkt som kan vända grått eller vitt hår.

Sammanfattning
1. Du får gråa hår när inte alla i ditt hår har vitnat, vilket innebär att det fortfarande är mörkt färgat hår blandas med vitt hår, medan du får vitt hår när alla håret har blivit vitt.