Skillnaden mellan vaxning och TweezingVaxning Vs Tweezing

Denna eviga frågan om spotting skillnaderna mellan vaxning och tweezing har boggled många. Detta dilemma är ofta mest förknippad med borttagning av ansiktshår. Båda dessa tekniker icke desto mindre är metoder för semi-permanent hårborttagning.

Vaxning är en av de äldsta metoderna i vilken ett skikt av vax är spridd över huden; en pappersremsa (eller tyg) pressas sedan över vaxet och snabbt randig av i motsatt riktning mot hårväxten. Således avlägsna hår tillsammans med vaxet. Vaxning kan utföras på olika delar av kroppen som ben, armar, underarmar, ögonbryn, bikinilinjen, bröst, fötter, rygg, överläpp etc.

Det är att föredra framför andra metoder när det kommer till en gång avlägsnande av större mängder av hår på ett effektivt sätt. När håret är vaxad, kommer området inte att växa hår i 2-4 veckor beroende på områdes vaxad. Vaxning drar hårsäckarna ut, vilket sålunda re-odlade hår är inte så tjock som tidigare men tunnare och det blir mjukare över längre tidsperioder.

Tweezing är ett mycket nyare metod föddes ur uppfinningen av pincett. Lättillgänglig, liten och kompakt, ger detta en lösning på många av oss. De flesta använder pincett på deras ansiktshår. Hår måste dras ut en efter en och därmed tar mer tid och kan vara mer smärtsamt än vaxning allt på en gång. Även tweezing drar ut håret förblir follikelstimulerande fortfarande. På grund av detta återodlade hår är tjockare och omedelbar.

Tweezing används främst för mindre områden som formar ögonbrynen, överläppen eller allmän borttagning av envisa ansiktshår. Dessa områden kan också vaxat, men om de mängder hår tas bort endast består av ett fåtal enkelsträngar sedan tweezing är ett bättre alternativ. Vaxning är bättre för att ta ut flera hårstrån på en gång.

Sålunda:1. Tweezing är mer tidskrävande och smärtsam än vaxning.

2. Åter odlade hår i vaxning är tunnare och mjukare jämfört med tweezing som är tjockare och mörkare.

3. Vaxning bort alla hårstrån inklusive fint hår medan tweezing kan ta tjockare hår, individuellt gripa tunnare är mycket svårt.

4. Tweezing har mer precision på grund av sin individuella hårborttagning.

5. Du kan få din hela kroppen vaxat, inte tweezed dock.