Skillnaden mellan EDP och EDTEDP ​​Vs. EDT

Om du letar efter en parfym som bäst passar din personlighet och hur du vill att folk ska känna dig, kan du förväxlas av de många märken du kan välja mellan på marknaden. Det finns sorter av parfymer som sträcker sig från Versace, Armani, Banana Republic, Yves Saint Laurent, Victoria 's Secret, Chanel, och många fler. Men människor är förvirrad mest när det gäller Eau de Perfum eller EDP och Eau de Toilette. priserna är stor mellan dessa produkter men ingredienserna är olika. sanningen är dessa doft bara varierar från koncentrationen av aromen i de färdiga produkterna av dessa dofter. dessa två är den vanligaste sorten bland alla parfymer som är varför människor får förvirrad på skillnaderna mellan de två.

Den första skillnaden du kan hitta är deras namn; Eau de Perfum betyder vatten av parfym på engelska medan Eau de Toilette betyder vatten toalettpapper. Men dessa betydelser är bokstavlig och inte har en stor betydelse på funktioner dessa parfymer. För att veta mer om dessa parfymer, måste vi känna till definitionen och skillnaderna mellan de två.

Först Eau de Perfum är en kombination av etanol och vatten. Etanol används som parfymolja och EDP har en hög koncentration av den. EDP ​​har innehåll av 10% till 20% av doftolja i den. Bland alla sorter av parfym du kan välja mellan, har denna parfym den högsta halten av doftolja. Detta innebär att denna parfym finns i den högre klassen avsnittet av butiken, och detta är också dyrare än den EDT. Beroende på hur torr din hud, kan doften av denna parfym pågå från morgon till kväll.

Å andra sidan den EdT endast har en medelhög till låg koncentration av doftolja. Denna parfym innehåller endast 5% till 15% doftolja, en mycket mindre än den för EDP. Denna blandning innehåller mer vatten än etanol vilket gör den billigare på marknaden. Detta innebär också att det Doe inte pågå så länge i huden, så att du 'll måste ansöka igen i mitten av dagen. Du kommer att göra besväret att bära en flaska i väskan eller fickor bara för att hålla fräsch och luktar gott hela dagen.

Eau de Toilette är grunden för kvinnor, medan Eau de Parfum är för män. Detta är på grund av vikten av dofterna bildar var och en av kategorin. Emellertid är detta inte ett bevisat faktum.

Dessa är de viktigaste skillnaden mellan dessa parfymer. Du kan märka att EDP är en bättre kaliber jämfört med EDT. Men ändå de båda kan ge dig den fantastiska doften du vill.SAMMANFATTNING:

1.

EDP ​​har 10% till 20% doftolja innehåll jämfört med EDT med endast 5% till 15% doftolja.
2.

EDP ​​är mycket dyrare jämfört med EDT. Dessutom är EDP finns i den högre klassen avsnittet av butiken.
3.