Skillnaden mellan Highlights och färgHöjdpunkter vs Färg

En av de många aspekter av en kvinna 'är yttre utseende, som definierar hennes personlighet, är hennes hårfärg. Det finns vissa kvinnor' 'och även män' 'som föredrar att ändra deras naturliga hårfärg, bara så att de kommer att ha en annorlunda utseende. Här kommer vi titta på likheterna och skillnaderna mellan färga håret och lyfta håret.

För det första, låt 's prata om hårfärgnings. När du besöker en salong, kan du bli förvirrad av den terminologi som används av din stylist. Till exempel bör håret vara färgade i skarvar, stycken eller bitar? Ska du gå för ett fullt huvud hårfärgnings eller halv huvudet hårfärg? I grund och botten, om det är första gången för att ha håret färgat, du kommer att ha full huvudet hårfärg. I detta förfarande, kommer delar av håret vara placerade för att ge hela huvudet en annan hårfärg.

För det andra 'är håret belysa processen. I stället för att tillämpa färg på hela huvudet av hår, är det bara några stycken, eller delar av ditt hår, som kommer att få en annan färg. En annan term som kan verka förvirrande för personer som kommer att belysa deras hår för första gången, är skillnaden mellan höjdpunkter och låg ljus.

När du säger höjdpunkter, färgen på några delar av hår som ska markeras, i allmänhet kommer att vara ljusare än din naturliga hårfärg. Motsatsen till detta är att lägga lowlights till håret, som har en mörkare nyans jämfört med den ursprungliga hårfärg.

I allmänhet är hårfärg dyrare än hår markering. Hårfärgnings också typiskt kräver regelbundna touch-ups, även om de är mindre dyr än att ha hela ditt hår färgat för första gången. Dock kommer både hårfärg och belyser ger dig ett brett utbud av nyanser att välja mellan '' så att frisyr som du sluta med, är något som kommer att få dig att se yngre, vackrare och mer självsäker.Sammanfattning:

1. Hårfärgnings är processen för färgning av hela huvudet av hår, medan belyser endast ändrar färger några delar, eller ränder av håret.

2. Hår färg är oftast dyrare, medan markering är mindre dyr.