Skillnaden mellan svart och mörkgråttSvart vs Off-Black

Svart och off-svart är båda färgerna. Närmare bestämt är de nyanser av svart färg.

När vi talar om svart och off-svart, är vi faktiskt, med hänvisning till intensiteten hos den svarta färgen i stället för de nyanser. Skillnaden mellan nyanser och intensitet är att nyanser uppnås genom tillsats av en annan färg till en viss färg, medan intensiteten uppnås genom tillsats av antingen vitt eller svart till en viss färg.

Intensiteten hos en färg kan ökas genom tillsats av svart till den, och intensiteten kan reduceras genom att lägga till vitt till den. 'Black', i de flesta fall, refererar till 'kolsvart', vilket innebär den mörkaste svart möjligt medan 'off-black' hänvisar till en svart som har mindre intensitet, och det är mer mot mycket mörk grå än svart. Nu uppstår frågan, hur är en grå färg uppnås? Helt enkelt genom att lägga till vitt till mörkaste svart tills önskad djup grå eller off-black uppnås.

Varje företag som tillverkar färg för bostäder eller andra färger för målning, etc. har sin egen skugga bok som har olika svarta. Inga två företag har samma nyanser eller intensiteten av färger, eftersom de vita och svarta och andra färger som läggs till en speciell färg för att uppnå en önskad färg inte har en formel. Och om en formel slutligen uppnås av ett företag, blir det patenterad av företaget.

Detsamma gäller för företag som gör löshår och väver, hårfärgningsmedel och annan kosmetika som ögat liners, spik färger, läppstift, etc. Alla de företag som producerar olika svarta produkter har olika nyanser av svart: kolsvart, ebenholts svart, off- svart, och så vidare. Man kan välja bland dessa svarta därefter.Garment och företag som bearbetar granit, etc. erbjuder också olika nyanser av svart att välja mellan. Det har visat sig att svart vanligtvis refererar till den mörkaste svart finns i alla fall. Off-svart är svart som har mindre intensitet, vilket innebär en ljusare nyans av svart, mer mot grå än svart, men så mörkt att det ser nästan svart.

Modeindustrin, inredningsindustrin, hårvårdsindustrin, kosmetikindustrin och många andra erbjuder olika alternativ av svart att välja mellan. Det är lämpligt att man bör välja dessa svarta med försiktighet eftersom de alla ser likadana ut på avstånd, men när de sätts bredvid varandra, är skillnaden drastiskt, även om det finns en liten skillnad i intensitet. Människor som försöker matcha svart och off-black bör alltid vara beroende av en färgruta i stället för deras minne som minnet ensam kan inte matcha två olika intensiteter av svart.

Sammanfattning:

1. Svart och off-svart är två olika nyanser av svart färg.