Skillnaden mellan fräknar och molFräknar vs moler

Det kommer en tid i en persons 'liv där han / hon behöver för att möta problem. Det kan dock ibland vara svårt att möta problemet om problemet är ditt ansikte. Människor möter otaliga problem på deras ansikten och dessa problem kan inkludera finnar, vårtor och fräknar. det finns många faktorer som påverkar dessa ansikte problem. några av de faktorer inkluderar genetik, tvål du använder, solexponering och andra hudvårdsprodukter. det finns inga konkreta sätt i hur man undviker dessa problem, men det kan att steg du kan följa för att minimera och senare undvika dem. två av de mest populära ansikte problem fräknar och mullvadar. Ibland förväxla dem som en och samma, men sanningen är, dessa två har så många skillnader. att känna till skillnaderna mellan de två, är det bäst att definiera och skilja dem åt.

Fräknar kan lätt märkt, du kan hitta dem som ligger i ansiktet och armarna. De är små bruna fläckar på huden. Lyckligtvis de inte utgör något hot mot din hälsa. Dessa hudproblem är faktiskt ganska vanligt att de flesta människor. Detta är vanligt, mest särskilt för personer som har ljusare hud och rött hår ..

Å andra sidan, mol är brun eller svart i färgen. De kan vara i grupp eller ensam, och de dyker upp i huden. Moles får inte förekomma i tidig ålder av ditt liv, men de kan visas senare under 20-årsåldern. Det finns tillfällen när mol inte visas alls. Om du är en vuxen, är det normalt att ha 10 till 40 mol. Det finns mullvadar som bara försvinner senare; finns det några mullvadar som inte förändras alls; medan det finns också mullvadar som ändrar i det långa loppet. Några av de vanligaste funktionerna i en mullvad som förändringar inkluderar storlek, färg och hår som växer på den.

Både mol och fräknar är pigmenteringar i huden; de är fläckar i din hud orsakas av för mycket exponering för solen. Även om de har likheter, de båda har betydande skillnader. En av de stora skillnaderna mellan de två är mullvaden är relaterad till melanom 's, medan freckle inte. Melanocyter hjälp med att göra den sanna färgen på din hud yta. Detta innebär att om det finns mol, den sanna färgen på din hud visar . En annan stor skillnad är att molförhållandet vid byte utseende kan ibland behöva behandling, medan fräken inte gör det.

Dessa är några av skillnaderna i mol. Du kan märka det finns några större likheter mellan dem, men i slutändan de skiljer sig mycket från varandra.

SAMMANFATTNING:1.

Fräknar är platt och brun medan mol kan vara knottrig med färgen svart eller brun.
2.

Fräknar kan försvinna som mullvadar, men mullvaden kan ändras med tiden, växande hår och ändra dess färg och storlek.
3.

Mol är relaterade till melanom 's medan fräknar inte.
4.