Skillnaden mellan vaxning och rakningVaxning vs Rakning

Innan du börjar att bli av med hår på benen, och andra områden där det finns stora tillväxt 'bäst att förstå skillnaden mellan vaxning och rakning. Även om båda är bra på att ta bort oönskat hår från kroppen, har det varje sin egen konsekvens, så att säga.

Vaxning är en mer smärtsam strävan än rakning. Beroende på din nivå av känslighet, kan du hitta den varma vaxet att vara alltför mycket. Ibland kan du 'll höra att vaxning spelar' t riktigt ont, som helt enkelt vittnar om att enskilda 's nivå av smärta tolerans. Vi don' t alla känner smärta i samma utsträckning.

Vaxning är mer lämpligt för män som vill ta bort hår från benen, rygg, armar eller andra kroppsdelar. Vaxning är också mer lämpligt än rakning för en kvinna som vill bli av ansiktshår.

Rakning uppmuntrar återväxt av hår i en tjockare, mörkare sätt, vilket är varför en kvinna bör avstå från att någonsin rakning hennes ansikte. Rakning tenderar också att lämna bakom distinkt stubb.Vaxning är hårborttagning som i teorin (och i de flesta fall i praktiken), uppmuntrar återväxt av håret vara finare, mjukare, och så småningom långsammare att reemerge. Detta kan ta lång tid för vissa människor, medan andra upplever mjukare, finare hår inom den första månaden eller två. Det beror helt på biologi, den naturliga tjockleken på håret, och kvaliteten av vaxet och dess avlägsnande.

Rakning är vanligtvis en dagligen. För de flesta människor, även om de börjar sin rakning rutin en gång var tredje eller fjärde dag, så småningom blir det en daglig del av att ta hand om sig själv. Vaxning är något som sker mer sporadiskt, med sessioner ofta separerade med veckor.

Det är vanligast att vaxning görs av en professionell, åtminstone i början. Rakning är en 'gör det själv' sorts äventyr. Om du fortsätter att se en professionell, eller du gå mot vaxning hemma, är kostnaden för vaxning mycket dyrare än kostnaden för rakning.