Skillnaden mellan vaxa och polera en bilVaxning vs polering en bil

Vaxa och polera är metoder som hjälper till att hålla bilen i bra utseende. Vaxa och polera, vilka har specifika ändamål, måste göras i bilar från tid till annan. Vaxa och polera ge bilarna en extra attraktion.

Medan polish är känd som en slipande rengöringsmedel, är vax kallas ett skyddande skikt. Polera en bil tar bort ett lager, medan vaxning lägger ett lager. Polering är en process genom vilken den övre skikt av färg förtunnas.

Polera en bil ger tillbaka glans. Lacket används främst för att eliminera smuts och repor från ytan.

Vaxning en bil hjälper motstå sot, vatten, damm och rök. Vaxning också hjälper till vid filtrering av det ultravioletta ljuset. Det bidrar också till att blockera färgen bleks. Vaxning former som en barriär mellan metallen och de yttre element som oljor och salter. Detta innebär att det kan fördröja oxidation.Det finns också tidsskillnaden för att applicera polish och vax på bilen. Polering ska behöva göras en gång om året, medan vaxning ska behöva göras en gång i sex månader.

En annan sak är att Waning görs normalt efter polering sker på en bil. Vaxning hjälper till att skydda den polerade ytan från yttre påverkan.
En annan skillnad som kan ses mellan bil polish och vax är att de förstnämnda är tunnare. Det finns ingen anledning att ta bort lacket när det har tillämpats. Å andra sidan, bör vax måste avlägsnas när den har tillämpats.

Sammanfattning
Medan polish är känd som en slipande rengöringsmedel, är vax kallas ett skyddande skikt.
Polera en bil ger tillbaka glans. Lacket används främst för att eliminera smuts och repor från ytan. Vaxning hjälper motstå sot, vatten, damm och rök. Det bidrar också till att filtrera det ultravioletta ljuset och blockerar färgen bleks.
Vaxning hjälper till att skydda den polerade ytan från yttre påverkan.
Polera en bil tar bort ett lager, medan vaxning lägger ett lager.
Polering ska behöva göras en gång om året, medan vaxning ska behöva göras en gång i sex månader.