Skillnaden mellan Mousse och gel? Mousse? vs Gel

Hårstyling är en viktig del av varje människa 's skönhetssalonger. Det handlar skärning, färgning, avkopplande och curling håret eller styling det med hjälp av tillägg. Hår klipps och trimmas, borstade och kammade för att upprätthålla en viss form.

Stylingprodukter finns tillgängliga för att hjälpa till vid upprätthållandet av håret. Det första du bör göra är att tvätta och schampo håret och applicera ett balsam. Efter tvättning av håret, torkas den och tillämpas med mousse eller gel för att hålla dess form. Även om både mousse och gel används för att styla håret, de är två produkter som skiljer sig från varandra. De har olika kemiska innehåll och ger olika resultat.

Mousse eller hår mousse är en hårstyling produkt som ger håret extra glans och volym och förser den med balsam som håller håret utan klumpar. Den förpackas i en aerosolspray kan och fördelades som kräm eller skum. Det är oftast används på vått hår före styling. Den kan användas i både långa och korta frisyrer. Det appliceras på vått hår och kan vara lufttorkas för en våt look eller torkas med en hårtork för ytterligare volym och hålla. Du kan välja mellan flera olika typer av hår mousse. Färgade mousse är tillgänglig för dem som vill täcka grått hår.

Gel, å andra sidan, är en hårstyling produkt som är solid och klibbig som härdar några minuter efter applicering på håret. Det är mest vätska men uppvisar fasta egenskaper på grund av ett tredimensionellt tvärlänknätet i vätskan. Det finns många typer av hårgelé att välja mellan. Det finns geler som ger en mjukare grepp medan andra producerar mycket styva hår. Geler är perfekt för styling kort hår och är lämpliga för män. Tillämpa gel på långt hår skulle ge otillfredsställande resultat.Bortsett från deras användning i kosmetika, är geler också används i biologisk vetenskap, i produkter såsom kontaktlinser, blöjor och bindor, bröstimplantat, som granulat för att hålla markfuktighet i torra områden, och vid framställning av narkotika och läkemedel . En annan form av gel, är organogeler används i läkemedel, bevarande konst, kosmetika och livsmedel. Xerogel, som också är en typ av gel, används i produktionen av konsumentprodukter såsom sensorer och isolering. Det är också används i flyg-, medicinska och energifält.

Sammanfattning:

1. Hår mousse är en hårstyling produkt som ger håret extra volym, håll, och glans medan hårgelé är en hårstyling produkt som ger håret med ett starkt fäste.
2. Hår mousse kommer i en skumform medan hårgelé kommer i en fast, klibbig formen.
3. Hår mousse ger ett grepp som är mjukt men ändå fast medan hårgelé ger ett grepp som är hård.
4. Hår mousse är förpackad i aerosol sprayburkar medan hårgelé är förpackad i en plastflaska.