Skillnaden mellan Moisturizer och gräddeFuktkräm vs Cream

Mjukgörande och krämer både hjälpa till att hålla huden hydrerad, smidig och mjuk. De hjälper också att ta bort och minska akne, fläckar, finnar, mörka ringar under ögonen, etc. De används för att föryngra huden och ger huden med vissa vitaminer och mineraler som är speciellt krävs för att hålla huden ser frisk och utan brister.

Mjukgörande och krämer används inte bara för kosmetiska ändamål. Det finns särskilda krämer som används av läkare som använder dem efter operation för att läka ärr och minska deras utseende till ett minimum. Andra medicinska krämer används också för behandling av vissa hudsjukdomar som eksem, etc.

Mjukgörande och krämer bör väljas i enlighet med kraven i huden. Jämföra en kräm och en fuktkräm, har fuktighetskräm en tunnare konsistens än en kräm. De är lättare och inte täppa till porerna och används oftast i dagtid. På grund av deras tunnare konsistens de lätt absorberas av huden och hjälpa till att hålla huden hydrerad under en lång tid. Det finns många typer av mjukgörande. Vissa är tyngre än de andra och är speciellt gjorda för torr hud typer. Man måste välja en fuktighetskräm enligt deras hudtyp. Fuktning, men lättare än krämer, är tyngre än lotioner och deras huvudsakliga bas är olja och vatten. Andelen olja i en fuktighetskräm är mer än en lotion och mindre än en kräm. Moisturizers görs vanligen för ansiktet; de ibland har speciella tillsatta ingredienser i dem för att minska rynkor, märken och fläckar. Det finns vissa moisturizers som kan användas dagligen och har SPF i dem som skyddar huden från ultraviolett strålning från solen.

Krämer är medicinskt såväl som icke-medicinska. De har en tjockare konsistens än mjukgörande och används oftast på natten för att föryngra huden. Som oljeinnehållet är mycket hög i krämer, är det mer lämpat för användning på natten i motsats till dagtid. På grund av damm i luften när man går utanför huset och andra föroreningar i miljön, får hudens 's porer igensatta och ger upphov till acne problem. Den huvudsakliga funktionen av krämer är att hålla fukten i huden inifrån och inte låta det blir uttorkade.Det finns många medicinska krämer som är laddade med vitaminer. Ibland är berikade med anti-svamp, anti-bakteriella ingredienser för att hjälpa till att läka huden och dess sjukdomar. De har ibland ingredienser som minskar uppkomsten av rynkor, fläckar, ärr från kirurgi, eller akne fläckar, etc.

Sammanfattning:

1. Återfuktning har en tunnare konsistens än krämer.
2. Fukt används främst på dagtid medan krämer används främst nattetid.