Skillnaden mellan Gel naglar och akryl naglarGel naglar vs akrylnaglar

Kvinnor alltid vill se bra ut och med detta i åtanke, har affärsmän och tillverkare utvecklat många produkter för att tillgodose kvinnors 'behov.? Mode tillbehör som väskor, skor, smycken och även spik förbättringar finns i de flesta butiker och affärer överallt i världen.

Nagelförlängning, konstgjorda naglar, falska naglar eller vad du kanske vill kalla dessa tillbehör är snabbt på att bli en trend. ? De är beläggningar för naglar och en del är gjorda för att se ut exakt som vanliga spikar med motiv. Det finns många material som kan göras i konstgjorda naglar; två av de mest använda konstgjorda naglar är gel naglar och akryl naglar.

gel Nails

Gel naglar och akryl naglar är gjorda av samma material, monomer vätska och polymerpulvret. ? Skillnaden är att gel naglar innehåller oligomerer, som är korta kedjemonomerer som gör konstgjorda naglar mer flexibel.

Du kan ha gel naglar där fingrarna är placerade under en ultraviolett ljus under två minuter för att härda; detta kallas ljus härdad gel naglar. Inget ljus gel naglar är också tillgängliga och genom att applicera eller spraya naglarna med en speciell gel aktivator eller genom att doppa naglarna i vatten.

Gel naglar ser mycket samma som naturliga naglar. De är tunna och är glänsande och luktfri. På grund av sin tunnhet, naglarna tenderar att bryta lätt dock och de håller inte polera väl. Bortsett från detta, de är dyrare än andra konstgjorda naglar och när de bryter och du måste ha dem fast, behöver du experthjälp.akryl naglar

Akryl naglar är de vanligaste konstgjorda naglar. De är billigare och du kan sätta dem på sig själv. Allt du behöver är en speciellt lim avsedda att tillämpa naglarna. Att sätta mönster på akryl naglar är också enkelt; allt du behöver är en liten konstnärlig touch.

Akryl naglar är vanligtvis bärs för att hjälpa dölja trasiga, skadade eller dåliga naglar. Det skyddar också naglarna från ytterligare brott och sprickor. ? Hållbarheten av akryl naglar gör dem perfekt för detta ändamål.

Bortsett från att vara funktionella, kan akryl naglar också förbättra utseendet på dina naglar. Du kan sätta polska och mönster på dem så att de ser tilltalande. Du kan lämna dem i runda, kvadratiska eller pärla former och du kan bära dem antingen lång eller kort med franska tips.

Sammanfattning:

1. Även om båda typerna av konstgjorda naglar är gjorda av samma material, monomer vätska och polymerpulver, gel naglar har en extra ingrediens, oligomer, som är också någon form av monomer.
2. Gel naglar är mer flexibla än akryl naglar.
3. Gel naglar är tunnare än akryl naglar.
4. Gel naglar är dyrare än akryl naglar.
5. Gel naglar är mindre hållbara än akryl naglar.
6. Akryl naglar är lättare att tillämpa än gel naglar.
7. Gel naglar är svårare att fastställa och ersätta än akryl naglar.