Skillnaden mellan Moisturizer och gräddeFuktkräm vs Cream

Skillnaden mellan en fuktighetskräm och en kräm är att fuktighetskräm är en viss typ av materia som används för att återställa moistness in i huden eller ytan medan kräm är gjord av olja och användes som ett smörjmedel för att undvika friktion. Krämer blockera halten i huden fukt medan moisturizers är mycket lättare jämfört med krämer och absorberas i huden på kroppen.

Många moisturizers tillgängliga in marknaden används vanligen för kosmetiska och terapeutiska syften. De producerar önskvärda effekter på huden vid vattenförlust och är lämpliga för fjällande eller torr hud. Återfuktning faller också i kategorin kosmetiska produktutbud som utformats och marknadsförs för hud hygien, uttorkning och hudvård. Om deras terapeutiska effekter, har mjukgörande gjort sin plats snabbt under de senaste årens lopp inom skönhetsindustrin. Dermatologer förskriva fuktgivande produkter i enlighet med de ingredienser som krävs av vissa hudtyper som gynnar huden.

Det finns olika typer av krämer såsom mat grädde, hudkräm eller det topiska preparatet formuleras för lindring av olika hudsjukdomar, smärtor och krämpor etc. Livsmedels krämer är komponenterna i mjölk som tenderar att montera upp vid ytan. De innehåller smörfett och ju högre fett är, desto godare krämen skulle vara. De har en rik textur och tar lång tid att koagulera under tillagningsprocessen. Krämer används också som smörjmedel eller emulgermedel för vissa typer av medicinering. De kan tas oralt för behandling av vaginala eller rektum sjukdomar etc.Moisturizer är en kombination som används för applicering på olika delar av kroppen såsom ansikte, händer eller fötter etc. naturligt framställda olja, växtextrakt och andra rika näringsämnen hålla huden frisk, återfuktad och glödande. Till skillnad från krämer, är mjukgörande absorberas i huden absolut. Olika hudtyper har olika typer av formler för topikala tillämpningar såsom oljefri fuktkräm för fet hudtyp och oljebaserade formler för behandling av torr hud. Kräm för fuktande ändamål används för att blockera förlusten av fukt på grund av dagliga rutinaktiviteter och exponering för solen. Båda produkterna hjälpa till att fylla på huden, låsa in fukten och ger nödvändiga näringsämnen för att hålla huden frisk och ung.

Sammanfattning:
Fuktkräm används för att återställa fukt i huden på kroppen medan grädde block och förhindrar fuktförlust.
Cream är ett emulgeringsmedel som används för topikala tillämpningar.
Moisturizer absorberas in i huden när den kommer från växtextrakt, oljor och andra näringskomponenter.
Krämer kan vara av många olika typer såsom livsmedels krämer, försvinnande eller fuktgivande krämer, hudkrämer etc.