Skillnaden mellan Polysporin och vaselinPolysporin vs vaselin

Polysporin och vaselin används för sår och brännskador. Producerad av olika tillverkare, är både Polysporin och vaselin kända för att vara effektiva i läkningsprocessen. Även om dessa två salvor i stor utsträckning används, är Polysporin mer vana jämfört med vaselin.

En vaselin, är vaselin en produkt från anglo-holländska företaget Unilever. En antibiotisk salva, är Polysporin tillverkas av Johnson och Johnson.

Vaselin ursprungligen producerad av Chesebrough och det var 1987 som Unilever tog över företaget. Även vaselin har lanserats som en salva för skärsår, brännskador och skrubbsår, är det att denna salva inte har någon medicinsk effekt. Tja, är vaselin ganska effektiv i att påskynda läkningsprocessen av sår som tätar av blåmärken och skärsår från skadliga bakterier. ? Dessutom hjälper vaselin i att hålla området runt såret smidig som denna salva tätar området från moisturizers.

Bortsett från att tillämpa i de sårade området, vaselin också används vid tillverkning av hudkrämer och kosmetika.Vid jämförelse med vaselin, är Polysporin en antibiotisk salva. Till skillnad från vaselin, hjälper Polysporin att förhindra infektion och även stöd i snabb återhämtning. Det har några medicinska påverka vilka vaselin inte har. Polysporin innehåller polymyxin B och bacitracin, som hjälper till snabb återhämtning av sår.

Polysporin salva används vanligen för mindre sår, skärsår, första gradens brännskador och skrubbsår. Som som vaselin, denna salva förhindrar också bakterierna från att växa. Dessutom hjälper det också till att förebygga smittan från att sprida sig.

Även Polysporin och vaselin är bra för mindre sår och brännskador, bör man behöva contsult läkare vid större olyckor. Dessa salvor kommer inte att bota stora nedskärningar, sår, skrubbsår och brännskador.

Sammanfattning

En vaselin, är vaselin en produkt från anglo-holländska företaget Unilever. En antibiotisk salva, är Polysporin tillverkas av Johnson och Johnson.

Även vaselin har lanserats som en salva för skärsår, brännskador och skrubbsår, är det att denna salva inte har någon medicinsk effekt.

Till skillnad från vaselin, hjälper Polysporin att förhindra infektion och även stöd i snabb återhämtning. Det har några medicinska effekter.

Polysporin innehåller polymyxin B och bacitracin, som hjälper till snabb återhämtning av sår.