Skillnaden mellan AHA och BHAAHA vs. BHA

När det gäller hud ex-foliering, är AHA mycket populär, men BHA verkar vara populärare. AHA står för Alpha Hydroxy Syror, medan BHA står för betahydroxisyra. Båda används för att lösa upp och avlägsna döda hudceller från kroppen för att tillåta de levande hudceller ska visas. Det finns fyra huvudsakliga typer av AHA används för huden före foliation, medan det bara finns en för BHA. Glykolsyra, äppelsyra, citronsyra, mjölksyra, och vinsyra är alla klassificerade som AHA, medan endast salicylsyra är under BHA.

Den stora skillnaden mellan AHA och BHA är deras löslighet. AHA är vattenlösliga och inte tränger mycket djupt in i huden hos den person, medan BHAs är oljelösliga och ofta tränger djupare in i huden, även förbi oljebarriär i ansiktet. AHA är bra för att eliminera döda hudceller på ytan som orsakas av solskador. Olje löslighet BHAs göra den bättre lämpad för att rensa upp tilltäppta porer djupt i huden, så att de kan tas bort.

När det gäller huden före foliation, AHA är kemikalierna val, eftersom de är mer lättillgängliga för allmänheten. Vissa särskilda förhållanden kan göra BHA mer önskvärt än AHA. Personer med hud som blir irriterad när man använder AHA bör undersöka BHAs, eftersom de är mycket mindre sannolikt att orsaka hudirritationer. Trots att gå vidare in i huden, BHA 's nära relation till aspirin hindrar människor från att ha någon negativ reaktion på det. BHA rekommenderas även för människor som har mycket fet hud, som förhindrar inträngning av AHA, vilket minskar dess effektivitet.

Oavsett om du använder AHA eller BHA, kommer slutresultatet mycket sannolikt vara identiska. Båda kemikalierna är mycket effektiva för att avlägsna döda hudceller och främja tillväxt och hälsa hos levande hudceller. Användare av produkter som innehåller AHA och BHA bör inte befatta sig med vilken typ är i sin hudvårdsprodukt såvida de inte upplever några biverkningar till den som de använder.

Sammanfattning:1. Det finns bara en typ av BHA, medan det finns fem för AHA.

2. AHA är vattenlösliga, medan BHA är oljelösligt.

3. AHA är bättre lämpade för att avlägsna döda hudceller, medan BHAs är bättre att ta bort smuts i porerna.