Skillnaden mellan vaxning och EpilatorVaxning vs Epilator

Hårborttagning är en hygienisk oro inte bara för kvinnor utan också för män. Alla är ute efter det bästa sättet att bli av med oönskat hår. Olika alternativ är tillgängliga, men två av de mest populära val inkluderar vaxning och användningen av en epilator.
Att hjälpa dig att avgöra vilket alternativ att välja, låt oss titta på de viktiga punkter i jämförelse mellan de två.
Vaxning är en känd hårborttagning metod som används innan uppfinningen av en epilator. Det är en semi-permanent sätt att ta bort hår från rötterna. Det görs genom att sprida ett tunt lager vax på huden och applicera tyg på toppen, sedan avsluta det genom att snabbt slita av duken. Vaxet som används under processen hårborttagning kan antingen vara remsa vax eller hårdvax. Den senare är tätt appliceras så en remsa av tyg är inte längre nödvändigt.Denna form av hårborttagning blev populär eftersom den kan användas i någon del av kroppen. Dessutom spelar vaxning 't orsak långvarig smärta och inte leder till rodnad eller irritation. Allt du behöver göra är att göra är att hitta rätt salong som kan ge dig den bästa vaxning behandling du förtjänar.
Samtidigt är en anordning som används för att ta bort oönskat hår mekaniskt genom att greppa flera hårstrån samtidigt och dra ut dem epilator. Oftast är det elektriska i naturen men de senaste uppfinningar som används för känsliga delar av kroppen 't kräver strömförsörjning. Jämfört med vaxning, har användningen av epilatorn inte avlägsna celler från epitel epidermis. Det är dock inte rekommenderas för dem som har känslig hud eftersom det kan orsaka irritation. Men vad 'är bra om du använder en epilator är bekvämligheten. Eftersom det är en maskin, kan du ta den med dig överallt.
Det rekommenderas av personal som kvinnor går igenom professionell vaxning först att bli av med smärtan som kan komma från första epilering av ett visst område. Efter vaxning, kan återväxt följas upp med hjälp av en epilator.
Sammanfattning:
1. Vax 't orsaka långvarig smärta, medan användningen av en epilator kan vara mycket smärtsamt speciellt under initial epilering.
2. Vaxning 't orsaka irritation och kan tillämpas på alla delar av kroppen, medan epilatorn kanske inte vara lämpad för känslig hud kan orsaka hudirritation.