Skillnaden mellan vaxning och PlockningVaxning vs Plockning

Vaxning är en metod för att avlägsna oönskat hår från någon del av kroppen med hjälp av vax. Detta är en mycket vanlig metod för att avlägsna hår från ögonbrynen, ansikte, bikini område, ben och armar och mage och fötter. Plockning av håret sker med pincett, och det är mer vanligt i området av ögonbryn och ansikte. Det finns många skillnader mellan vaxning och plockning, beroende på hur de används och där de används; men resultaten är mer eller mindre densamma.

När du planerar att ta bort hår från en del av kroppen, kommer du normalt titta på några mycket enkla fakta. Till exempel, att mängden hår som behöver tas bort. Om det område som behöver bearbetas är liten, har du många valmöjligheter. Ett av de enklaste val skulle vara att plocka håret. Ett annat alternativ skulle vara att vaxa området med varm eller kall vax, och sedan ta bort vaxet med en hård dra, som tar rötter i processen.

Därför, om du planerar på att få håret på benen bort, då du kommer att titta på metoder som kommer att göra arbetet med en större hastighet, på grund av det stora område som du behöver för att täcka i processen. Därför, vaxning eller rakning är att föredra i dessa områden. Detsamma gäller för varje annan stor del av kroppen, som baksidan eller armarna, och den bikini området.

Att bli av med oönskat hår kan vara mycket smärtsamt, speciellt om du gör det för första gången. Oavsett om du plocka håret eller vaxning håret, är dra av håret från rötterna alltid smärtsamma, och det är mycket liten skillnad mellan dessa två metoder; även om en del människor säger att plockning är mindre smärtsamt eftersom du tar bara ett hår i taget, och vaxning är mer smärtsamt eftersom du behandlar ett stort område. Emellertid är den tid varje metod tar olika, och därför, när det gäller smärta, är en stark och kort, och den andra är söt och långsam!

När det gäller resultaten beträffar, finns det egentligen ingen större skillnad mellan vaxning och plockning. Håret att växa tillbaka i cirka fyra till sex veckor, och detta beror på många faktorer, inklusive klimatförhållanden, som hår växer snabbare på sommaren och långsammare i vintrar, och det beror också på din hälsa. Det finns andra faktorer som du kan behöva för att förstå om du upplever en överväxt av ansiktshår, och du kanske vill kontakta din läkare för att få rätt behandling.Naturligtvis är valet ditt; Men titta på skillnaderna mellan vaxning och plockning, är det bäst att säga att det knappast finns någon skillnad, utom det område som du vill behandla och den praktiska behandlingen. Vissa människor tror att vaxning ger en jämnare yta på huden i jämförelse med plockning, men detta är en fråga om personliga åsikter.

Sammanfattning:

1. Vax används för vaxning, men ingen vax används för plockning.

2. En stor lapp av hår avlägsnas genom vaxning, men i plockning, är varenda hår riktad.