Skillnaden mellan parfym och KölnParfym Vs Köln

Skillnaden mellan Köln och parfym har nedtonade nuförtiden grund av den gemensamma uppfattningen som gjorts av samhället. Idag är många kan betrakta parfym att vara densamma som Köln. Andra människor har även kommit att förknippa parfym som mer feminin doft medan Köln är typiskt stereotypa för användning främst av män. Ja, har moderna samhällen uppdrag dessa definitioner. Men vilka skillnader gör cologne har jämfört med parfym och vice versa?

Främst är Köln en term med tyska rötter medan parfym har franska ursprung. Parfymer har större väsentlig koncentration olja i förhållande till alkoholhalten (uppskattas till 30% av volymen). Däremot cologne har endast ca 5% eller 8% max i vissa beredningar. På grund av den överlägsna väsentliga innehållet olja i parfymer, det 'är inte en överraskning att det är dyrare än Köln.

Den överlägsna oljekoncentration gör det också möjligt för längre varaktiga dofter (6-8 timmar), även om endast ett fåtal droppar har tillämpats på ett 's tryckpunkter. Om du bär Köln doft då är chansen att du måste förnya eller återanvända Köln varje 2 timmar sedan doften bleknar lätt bort till skillnad mot parfymer.När du jämför någon som 's med hjälp av en flaska parfym till en annan som' är att använda samma flaska storlek cologne, du 'll inse att den förra sparar mer parfym jämfört med senare. Detta gör faktiskt känsla att veta att Köln är tänkt att stänka och eller sprayas medan parfym är utformad för att klappade till användaren 's huden i små mängder. Om du försöker att se den större bilden, kan du även spara mer om du använder parfym jämfört med att använda parfym.

Sammantaget kan de två produkterna luktar samma men parfymer tenderar att vara dyrare än de flesta Köln. Så om du är tätt på din budget, måste du gå till Köln. Men om du har råd med det enklaste lyx doft sedan gå för parfymer. Du kan handla gratis parfymprover ändå snarare än att köpa mycket dyra fullskaliga parfymflaskor.

1. parfym har viktigare koncentration olja jämfört med Köln.
2. Parfym är i allmänhet dyrare än Köln.
3. doften av parfym tenderar att pågå längre än i Köln.