Skillnaden mellan Whiteheads och pormaskarWhiteheads vs Blackheads

En av de värsta mardrömmar av tonåringar och de som genomgår stadiet puberteten är finnar eller Zits. Dessa defekter i skalet orsaka deras självförtroende att vara låg. Detta gör dem mer förgäves. De tvingar dem att titta i spegeln hela tiden. De gör dem självmedveten 100 procent av tiden också.

Som vi alla vet, finnar är en del av den växande process. För vissa är det 's naturligt läkande, men för vissa är det' s hemskt att bli akne upp till poängen med att ha vuxen akne. Finnar kan klassificeras som white eller pormaskar. Låt oss försöka att skilja mellan de båda orden.

Pormaskar kallas också öppna komedoner. Komedoner är folliklar eller strukturer med en öppning. Pormaskar har folliklar som är onormalt bredare än normalt. När dessa breda folliklar är fyllda med olja från huden och smuts från omgivningen, händer en kemisk reaktion. Detta resulterar i oxidation av melanin. När melanin oxydized, omvandlar den till en mörkare färg. Således har vi alltid märker att pormaskar är mörk i färgen.

Whiteheads, å andra sidan, är också kända som slutna komedoner. Dessa har också folliklar. Emellertid folliklarna är mycket minut och små i naturen. När smuts och olja försöker penetrera dessa folliklar, kan det ibland kvar på ytan och inte tränga helt. Således dessa inte oxideras. Den yttre färgen är ljusare i färgen eftersom ingen oxidation hände.Hudvård måste vara konsekvent dagligen när white och pormaskar är uppenbara i en finne-benägen person. Man måste använda ett milt ansiktstvätt att tvätta bort smuts och olja på huden surface.Treatment av pormaskar och white kan ske via en ansiktstvätt med en bensoylperoxid komponent för akne. Det kan också vara genom användning av tretinoin, isotretinoin, eller genom den smärtsamma extraktionen vilket görs av en fackman eller en hudläkare.

Ansiktet bör inte också röras ofta som handen bär massor av smuts och mikroorganismer. Man kan också använda ansiktsservetter när det finns bevis för oiliness på hudytan. Bara don 't ta dina finnar på allvar eftersom de kommer också att försvinna med tiden.

Sammanfattning:

1. Blackheads kallas öppna komedoner medan white kallas slutna komedoner.
2. folliklar av pormaskar är bredare och större medan folliklar av white är minut och mikroskopiska.