Skillnaden mellan hårgelé och HårvaxHår Gel vs. hår Vax

Skillnaden mellan hårgelé och hår vax ofta förvirrande. Många människor känner att de är ungefär samma sak, men i verkligheten är de mycket olika produkter. Eftersom vissa människor inte inser att det finns en skillnad mellan de två de ofta slutar med sitt hår i ett tillstånd av förvirring.

Det första man måste veta om skillnaden mellan hårgelé och hår vax är att hårgelé kommer i många olika former och det kan köpas i många olika priser. Det finns många hårgelé på marknaden som kan köpas i varuhus eller livsmedelsbutiker och de kan, mer sannolikt än inte, kan köpas för en liten summa pengar. Dyrare hårgelé kan köpas på salonger och dessa prisklasser skulle naturligtvis vara dyrare. I denna aspekt, hårgelé och hår vax är lika som hår vax skulle också ha ett brett utbud av priser.

För det andra kommer hårgelé i olika former, såsom det kan vara en direkt tillämpning eller i form av spray. Hårvax är i princip bara vad är säger att det är '' vax. Hår vax kunde endast köpas i fast form. Dessutom, till skillnad hår vax, kommer hår gel i olika volymer. Dessa volymer är tilldelade med specifika nummer, varvid högre nummer ger bättre resultat.

En annan aspekt är att hårgelé kan användas i både längre frisyrer eller kortare stilar. Den kan användas för 'scrunching' och det fungerar också bra för rakt hår så att det ser mycket elegantare. Hår vax, å andra sidan, används mest för kortare frisyrer. Hårgelé bör undvikas om ditt hår är vanligtvis torr eftersom det innehåller alkohol. Omvänt gäller hår vax inte torka håret ut och skulle fungera bra med hår som har en torr konsistens.

En fördel med hår vax är att det fortsätter att lämna håret smidig att arbeta med hela dagen och det kan användas för torra hårtyper. Hårgelé ska endast tillämpas på vått hår men när håret är torrt det tenderar att lämna håret i den form den var formaterad. Hårvax fungerar bra med stilar som är avsedda att spetsade.Sist men inte minst, .. Hårvax är hårgelé tvättar ut på bara ett schampo som det tenderar att vara vattenbaserade också lite tyngre och kan kräva flera tvättar för att avlägsna.

1. Hårgelé har flera former skillnad hår vax som bara kommer som en fast vax.

2. Hårvax kan användas för torra hårtyper skillnad hårgelé.