Skillnaden mellan Pigment och ögonskuggaPigment vs ögonskugga

Makeup för kvinnor är lika viktigt som vardagskläder. Och eftersom pigment och ögonskugga både komma till hands, de är både en nödvändighet för kvinnor. Så länge de båda lägga till färg och rodna en kvinna 'ansikte, de är båda mycket uppskattat. Men i dag, trenden mot hälsa och välbefinnande har blivit viktigare med kvinnor. Detta har lett dem att ägna stor uppmärksamhet åt skillnaderna mellan pigment och ögonskugga.

Både pigment och ögonskugga sätta färg i ansiktet, men en av de stora skillnaderna ligger hos innehåll som används i dessa produkter. I grund och botten är ett pigment ett material som omvandlar dess färg som synligt ljus reflekteras på det som kallas våglängd. Ett pigment har hög färgnyanser som kommer i fast form, som uppnås genom exponering för stadig, måttliga till höga temperaturer. Ögonskugga, å andra sidan, är tillverkad av pulver och glimmer. Det senare är ett silikat mineral som har en likhet med kristaller som har en tendens att glittra. Pigment är tillverkad av basiska föreningar medan ögonskugga vanligen tillsätts med bindemedel och fyllmedel för att få det att verka mer färgglad.

Pigment har använts under förhistorisk tid, och de tidigaste kända substanser var naturliga mineraler som naturliga järnoxider, hydrerad gul ockra och kol som finns i grottmålningar. Idag, pigment finns i olika mineral former. Ögonskugga, å andra sidan, är tillverkad av moderna syntetiska ämnen som är kombinerade med metalliska och koldioxid substanser såsom: kadmium, krom, kobolt, koppar, järnoxid, lera jord, bly, kvicksilver, titan, ultramarin, och zink.

Pigment är vanligen säljs i fast form och pulveriseras för att användas för ögon, kinder, läppar, och var som helst i ansiktet. För att uppnå blandning med huden, är det pulveriserade pigmentet blandas med en färglös, neutralt flytande material eller ett lösligt färgämne. Pigmentet gång appliceras på huden blir mycket definieras som den utsätts för solen för att skapa sin naturliga utseende. Pigment känns lätt på huden och stannar längre i timmar. Till skillnad från pigment som har begränsade färger och ett visst sätt av ansökan, är ögonskugga en one-stop-lätt steg att tillämpa på ögonen. Det har mer färgvariationer att välja mellan. Ögonskugga, kan emellertid endast användas för ögonen och inte med de andra områden i ansiktet. Och på grund av dess syntetiska natur, det bara varar ett tag så det behöver ofta åter beröring.

En annan skillnad mellan pigment och ögonskugga är dess enkel applicering. Pigment kommer i pulverform som gör det lätt att applicera, och färgen visas djupare med endast en liten mängd. Den svåra delen är dock behovet av en primer för att göra färgerna stanna längre. Ögonskugga, å andra sidan, inte behöver en primer men behöver åtminstone två till tre lager av tillämpning för att uppnå önskad effekt. Anledningen till detta är de fyllmedel som gör färgerna ljusare till utseendet.

Om man har att besluta beroende på den totala effekten av pigment makeup, skulle man nog säga att det verkar mer intensiv och har en viss naturlig grad av skimmer. Eyeshadow verkar vara mycket dramatisk eller ojämn om den tillämpas alltför snabbt eller i fel kombinationer. Med hjälp av det, men med rätt teknik kommer att ge dig den perfekta dagen ögonmakeup till natten rökig-ögat ser.Sammanfattning:

1. Skillnaderna mellan pigment och ögonskugga är att pigment är tillverkade av naturliga
mineraler medan de flesta ögonskugga är gjorda av syntetiska ämnen.

2. Pigment behöver synligt ljus kallas våglängd för att omvandla sin färg medan ögonskugga inte.
3. Pigment säljs i pulverform som basiska föreningar som behöver primers för ansökan medan
ögonskugga kommer in med bindemedel och fyllnadsmedel för att ge den sin form och färger; ögonskugga inte
behöver en primer för ansökan.

4. Pigment kan användas för ögon, kinder och läppar medan ögonskugga är dedikerade till ögonen
ensam.

5. Pigment är lätt att applicera, ljus på huden, och skapar en naturlig look. Ögonskugga ger karaktär till